AMASYA`DA ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 96. yıldönümünün kutlandığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Amasya?da coşkuyla kutlandı.

23.04.2016 15:40:07 0
AMASYA`DA ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

AMASYA(AHA)-Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 96. yıldönümünün kutlandığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Amasya’da coşkuyla kutlandı.

Yavuz Selim Meydanında halkımızın yoğun katılım gösterdiği programa Vali İ. Halil Çomaktekin’in yanı sıra  Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Adalet Komisyonu Başkanı Cem Boztaş, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Baro Başkanı A. Melik Derindere, İl protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Ardından Vali Çomaktekin, Garnizon Komutanı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir çocukların ve halkımızın bayramını kutladılar. Daha sonra bir öğrenci günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi ve öğrenciler tarafından şiirler seslendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ise TBMM’nin açılış süreci ve 23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmasına ilişkin bir konuşma yapmasının ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sahnelendi.

Programın devamında ise çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Çomaktekin ve İl protokolü tarafından ödülleri verildi. Son olarak anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

 

Kutlamaların ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle öğrencilere bisiklet dağıtım töreni yapıldı. Bu kapsamda bir konuşma gerçekleştiren Halk Sağlığı İl Müdürü Öner Nergiz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle İlimizde çocuklarımıza 23 Nisan Bayramında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğümüzün işbirliğiyle 74 çocuğumuza bisiklet teslimi gerçekleştirilecektir. 2016 yılı içerisinde ise 100.000 adet dağ bisikletinin ortaokullara, 150.000 adet şehir bisikletinin üniversite, kurum ve belediyelere dağıtımı yapılacaktır. Yaklaşık 25.000 adet çocuk bisikleti alınarak dağıtımı yapılacaktır.” dedi. Daha sonra ise Vali İ. Halil Çomaktekin ve protokol üyelerince öğrencilere bisiklet dağıtımı geçekleştirildi. Akabinde Vali Çomaktekin, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan stantları gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

 

Tören sonunda misafir öğrenciler ve futbol müsabakası için İlimizde bulunan Mardin’den Nusaybin Gençlik Spor Bayan Futbol Takımı ile Öğretmenevinde yemekte buluşan Vali İ. Halil Çomaktekin, bu güzel ortamda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek “Bugün aramızda Batum’dan gelen gençlerimiz ve çocuklarımız var onlara tekrardan hoş geldiniz diyorum. Bu tür ilişkiler birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve dostluğumuza hizmet ediyor. Bu vesileyle hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. Yemeğin sonunda Nusaybin Gençlik Spor Bayan Futbol Takımı oyuncuları Vali Çomaktekin’e tablo hediye etti. Vali Çomaktekin ise bayan futbol takımı oyuncularına İlimize ait bazı materyaller ve hediyeler vererek, yarınki müsabakada kendilerine başarılar diledi.


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88