AMASYA İLİNDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ BULUNMAYAN KÖY KALMADI

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin Amasya ili genelindeki köylerin içme suyu durumlarına ilişkin düzenlenen toplantıya başkanlık etti.

2.12.2015 16:12:09 0
AMASYA İLİNDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ BULUNMAYAN KÖY KALMADI

Amasya Valisi  İ. Halil Çomaktekin Amasya ili genelindeki köylerin içme suyu durumlarına ilişkin düzenlenen toplantıya başkanlık etti. 

 İl Özel İdaresinde düzenlenen  toplantıya  İlçe Kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Özel İdare Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu ve İl Genel Meclisi Üyeleri  de katıldı.

Toplantıda ilk olarak İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Hüseyin Köroğlu tarafından İlimiz genelindeki köylerin içme suyu durumlarının ele alındığı bir sunum yapıldı. Sunumda verilen bilgilere göre İlimiz genelindeki tüm köylerde şebeke suyu halkımızın hizmetine sunulmuş olup, 2014 yılında Valimizin verdiği talimat doğrultusunda 129 adet içme suyu deposunun sıhhileştirilmesi kararlaştırılmış ve 2015 yılında bu çalışmalara hız verilmiştir. Bu depolardaki çalışmaları tamamlanmasıyla İlimiz genelinde 244 adet sıhhi içme suyu deposu halkımızın kullanımına sunulmuş olacaktır. Ayrıca 2 yıl içerişinde ilimiz genelindeki tüm içme suyu depolarının sıhhileştirilmesi hedeflenmektedir.

Yapılan sunumun ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Çomaktekin, temiz ve sağlıklı içme suyunun önemine vurgu yaprak, köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını giderebilmek için çalışmalara hız verildiğini ifade etti. İçme suyu şebekesi bulunmayan köyümüzün kalmadığını da belirten Çomaktekin, bu alanda yapılan hizmetlerden ötürü İl Genel Meclisine, İlçe Kaymakamlarına ve Özel İdare çalışanlarına teşekkür etti.

Toplantıda daha sonra içme suyu şebeklerini  yönetmek üzere mahalline en yakın noktalarda  kurumsal yapı oluşturulması,  oluşturulacak yapının mevcut Köylere Hizmet Götürme Birlik Başkanlıkları bünyesinde kurulması ve  uygulamada bütün köy ve bağlılarının oluşturulacak kurumsal yapının kararlaştıracağı su saati uygulamasına geçmesinin sağlanmasına dair kararlar alındı. Toplantı yapılan değerlendirmelere birlikte sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00