AMASYA KİRAZ TEŞVİK YARIŞMASI SONUÇLANDI

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Tarım Fuarı Açılışı ve Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı.

12.06.2015 19:41:19 0
AMASYA KİRAZ TEŞVİK YARIŞMASI SONUÇLANDI

Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Tarım Fuarı Açılışı ve Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı. İstasyon Kapalı Pazar Alanındaki programa Vali İ. Halil Çomaktekin, Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, protokol üyeleri, kiraz üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda  ilk olarak konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin ilimizin tarım sektörü ile ilgili bilgiler verdi. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir Amasya’da tarım sektörünün gelişmesi için kurumlarınca yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken, Amasya Milletvekili Naci Bostancı  tarım fuarının ilimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Çomaktekin ise konuşmasında şunları kaydetti:  “12 ve 22 Haziran tarihleri Amasya'nın olduğu gibi ülkemizin de çok önemli ve özel günleridir. 1965 yılından beri Amasya'da kutlanan Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali haftamız var. İçeriği oldukça dolu ve kapsamlı. Bünyesinde kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri barındırıyor. Amasya insanının ve Türk insanının barışa, özgürlüğe, sevgiye olan duygularını bu festival en iyi şekilde yansıtıyor. Gelen misafirlerimiz Amasya'nın iyi bir ilim, irfan, kültür ve sanat şehri olduğunu her açıdan teneffüs ediyorlar.

Amasya tarım sektörü bakımından çok önemli bir ilimiz. Topraklarımızın %45'i tarım arazisi. Yaklaşık 29 bin çiftçi ailesi ve 150 bin insan Amasya'da rızkını tarım sektöründen kazanıyor. Bunu sadece kirazla hissettirmeye çalışıyorduk. Ama yeterli değildi. Buna istinaden tarım sektörüyle uğraşan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltme, tarım sektöründeki değişimi ve yeniliği takip etme, dolayısıyla daha az maliyetle daha çok katma değerli ürünler oluşturmak adına bu fuarı tertipledik. Bu fuara destek veren komitemize, Tarım Müdürlüğümüze, Belediye Başkanlığımıza ve sektör temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından Tarım Fuarının açılışı yapıldı ve stantlar gezildi. Programda daha sonra dereceye giren kiraz üreticilerine, Vali Çomaktekin ve diğer protokol üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi. Çomaktekin burada ayrıca çeşitli televizyon kanallarına ilimizin tarım potansiyeli hakkında röportaj verdi. Programın sona ermesinin ardından Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri Hakimiyet Parkı içerisinde Otomotiv Firmalarınca açılan stantları gezdiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00