AMASYA KÜLTÜRÜ KİTAPLAŞTIRILDI

Akdağlılar Derneği Başkanı Yılmaz Keten ve Amasya Turizm Derneği Başkanı A. Suad Akcan Vali İ. Halil Çomaktekin?i ziyaret etti.

13.11.2015 15:04:27 0
AMASYA KÜLTÜRÜ  KİTAPLAŞTIRILDI

Akdağlılar Derneği Başkanı Yılmaz Keten ve Amasya Turizm Derneği Başkanı A. Suad Akcan Vali İ. Halil Çomaktekin’i ziyaret etti.

Akdağlılar Derneği tarafından hazırlanan “Bizi Var Eden Kültürümüz” adlı kitabın takdimi için gerçekleşen ziyarette ilk olarak Yılmaz Keten tarafından kitaba ilişkin bilgiler verildi. Verilen bilgilere göre Yılmaz Keten’in editörlüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valiliğimiz ve Amasya Belediyesinin katkılarıyla Akdağlılar Derneği tarafından yayımlanan kitapta Amasya kültürü, geleneklerimiz ve yöremizin özelliklerine dair bilgiler yer almaktadır.

Ziyaretlerinden ötürü misafirlerine teşekküre eden Vali Çomaktekin, Amasya’nın binlerce yıllık tarihiyle Anadolu’nun kadim şehirlerinden birisi olduğunu ifade ederek, bu köklü medeniyetin günümüzdeki izlerinin ve bölgemize özgü geleneklerin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bir eser meydana getirilmesinin önemine vurgu yaptı. Amasya Valiliği olarak kültürümüzün yaşatılması için yapılan çalışmaları desteklediklerini de sözlerine ekleyen Vali Çomaktekin, eserin hazırlanmasında emeği geçen Dernek Başkanı Keten’e ve katkı sunan tüm kurumlara teşekkür etti.

Dernek Başkanı Yılmaz Keten ise, kitabın yayınlanmasında Valiliğimiz tarafından verilen destekten ötürü Vali Çomaktekin’e teşekkür ederek, “Bizi Var Eden Kültürümüz” adlı kitabı takdim etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07