Tarih: 05.05.2016 21:03

AMASYA ŞEHİDİ RECEP BODUR`UN ADI SONSUZA KADAR YAŞAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

Vali İ. Halil Çomaktekin geçtiğimiz aylarda şehit olan Jandarma Er Recep Bodur anısına İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan çeşmenin açılış törenine katıldı. Törende Şehidimizin ailesinin yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğg. Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Dümen, Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, protokol üyeleri, askeri erkan ve köylüler yer aldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, ilk olarak Şehidimizin özgeçmişi okundu. Daha sonra anasınıfı öğrencisi tarafından İstiklal Marşımız coşkuyla seslendirildi. Törende bir konuşma gerçekleştiren Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Şehitlerimiz Cenabı Allah’ın katında çok kıymetli ve kadri yüksek zatlardır. Allah ve mukaddes değerler uğruna, ulvi değerler uğruna vatan için canlarını feda ettiler. Bu toprakların vatan olmasını şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlik mertebesi herkese nasip olacak bir mertebe değildir. Peygamberlikten sonra en ulvi ve yüce mertebe şehitlik mertebesidir. Cenabı Allah kul hakları hariç, hiçbir hatalarını ve kusurlarını görmez, onları affeder ve cennetinde yaşatır. Dün olduğu gibi bugünde vatan için şehitler veriyoruz. Yolyanı’nın en kıymetli evladı artık şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimiz şehitlerimizi her zaman dualarında ve kalplerinde yaşatacaklardır. Allah şefaatlerine nail eylesin hepimizi. Devlet olarak şehitlerimizin aziz hatıralarını çeşmelerde, okullarda, caddelerde, kamu kurum ve kuruluşlarda yaşatmaya çalışıyoruz. Bu çeşmesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Daha sonra yapılan dua ile çeşmenin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında Vali Çomaktekin, Şehidimizin kardeşine bisiklet hediye etti.

 

Törenin ardından Şehit Jandarma Er Recep Bodur kabri başında dualarla anıldı. Buradaki törende Vali Çomaktekin Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, ailesine taziyelerini iletti. Törenin akabinde Vali Çomaktekin, talimatları doğrultusunda İl Özel İdaresi tarafından Şehidimizin ailesi için yaptırılacak olan evin arazisinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden kapsamlı bilgi aldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —