AMASYA ŞEKER FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Şeker Fabrikasının 62. Pancar Alım Dönemi açılış programına katıldı.

15.09.2015 14:40:03 0
AMASYA ŞEKER FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI

Vali İ. Halil Çomaktekin Amasya Şeker Fabrikasının 62. Pancar Alım Dönemi açılış programına katıldı.

Şeker Fabrikası bahçesinde gerçekleşen programa Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, protokol üyeleri, Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi yetkilileri, fabrika çalışanları ve çiftçiler katıldı.

Programda konuşan Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdür Vekili Hasan Çapraz, Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Fakı, fabrikanın çalışmaları ve yeni döneme ilişkin bilgiler aktarırken,  Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ise fabrikanın ilimize sağladığı katkıdan bahsederek, yeni pancar alım döneminin hayırlı olmasını dilediler.

Son olarak konuşan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Amasya Şeker Fabrikası Amasya ile komşu illerimiz için örnek ve öncü bir sanayi kuruluşu olmuştur. Bölgede bu fabrikanın kurulmasıyla beraber Suluova ilçesi kimlik bularak, önemli bir cazibe merkezi olmuştur. Suluova komşu illerden, ilçelerden ve ülkemizin muhtelif yerlerinden insanların buraya gelerek geleceğini bağladığı önemli bir yerleşim alanı olmuştur. Amasya Şeker Fabrikasıyla beraber bölgemizde tarım sektörü, tarıma dayalı sanayi sektörü, hayvancılık ve nakliye sektörü önemli bir ivme yakalamıştır.

Fabrika sayesinde buradaki vatandaşlarımızın refah ve gelir düzeyine önemli katkılar sağlanmıştır. Günümüzde 4500 çiftçi ailesi geçimini buradan sağlamaktadır. Bu fabrika insanlarımızın geleceğe huzurla baktığı bir tesis olmuştur. Bende pancar alım kampanyasının hayırlara vesile olmasını diler, fabrikada çalışan işçilerimize, yöneticilerimize ve çiftçi kardeşlerimize bereketli bir çalışma dönemi temenni ederim. Ayrıca konuşmamı sonlandırırken ülkemizin huzur ve güvenliği uğrunda can veren Şehitlerimize Allah'tan rahmet, Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.”

Konuşmaların ardından Fabrikaya ilk pancarı teslim eden üreticilere Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra fabrikanın çalışmalarını başlatan Çomaktekin’e Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal, fabrikanın açıldığı döneme ait bir tablo hediye etti. Programdan sonra fabrikayı gezen Çomaktekin, yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00