AMASYA TARIMI MASAYA YATIRILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin ilimizde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan yatırımlar ile tarımsal desteklemelerin artması ve bu alanda yatırımcıları teşvik etm

4.03.2016 17:34:42 0
AMASYA TARIMI MASAYA YATIRILDI

Vali İ. Halil Çomaktekin ilimizde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan yatırımlar ile tarımsal desteklemelerin artması ve bu alanda yatırımcıları teşvik etmek maksadıyla atılması gereken adımların görüşüldüğü toplantıya başkanlık etti.

Valilikte gerçekleşen toplantıya Vali Çomaktekin’in yanı sıra Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Lokman Gültekin, TKDK İl Koordinatörü Okan Sezgin ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü A. Özkan Kaya katıldı.

Katılımcıların kurumlarının tarımsal alanda yaptığı desteklemeler ile görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdiği toplantıda daha sonra, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunularak, karşılaşılan aksaklıkların giderilmesi için çözüm önerileri dile getirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Çomaktekin, Amasya’nın önemli bir tarımsal potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, bu potansiyelin tam olarak kullanılması ve ilimizde yapılan tarım ve hayvancılık yatırımlarının en üst seviyeye çıkması için çeşitli çalışmalar yapıldığını belirtti. Tarım ve hayvancılık alanında çeşitli yatırımlar gerçekleştirmek isteyen girişimcilerin karşılaşması muhtemel bürokratik sorunları en aza indirgemek için de ilgili kurumların temsilcilerinde bilgiler alınacağını söyleyen Vali Çomaktekin, “Amasya’da tarımsal alanda yaşanacak gelişme ile ilimiz ekonomisi ve istihdamında gelişme sağlanacaktır.” dedi. Toplantı belirlenen konularda yapılan değerlendirmeler ile sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90