AMASYA VALİLİĞİ,ANKARADA DÜZENLENEN ``ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜ `` ETKİNLİĞİNE KATILDI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Uluslararası Göçmenler Günü kutlama etkinliklerinin ikincisi bu yıl Ankara?da yapıldı.

30.12.2015 11:12:07 0
AMASYA VALİLİĞİ,ANKARADA DÜZENLENEN ``ULUSLARARASI GÖÇMENLER GÜNÜ `` ETKİNLİĞİNE KATILDI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Uluslararası Göçmenler Günü kutlama etkinliklerinin ikincisi bu yıl Ankara’da yapıldı. Etkinliğe, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve çeşitli illerden Valiler, Vali Yardımcıları, İl Göç İdaresi Müdürleri ve yabancı konuklar katıldı. 

 

Etkinliğin birinci bölümünde Göçmenler Günü ile ilgili İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla TOROS’un günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları, yabancı misafirlerimizle ilgili spot filmler, canlı ebru sanatı gösterisi ve piyano dinletisi gerçekleştirildi. Etkinliğin ikinci kısmında ise, 10 İl ve 10 İlçemizin stantları gösterime açıldı. Bu kapsamda, İlimizden Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, İl Göç İdaresi Müdürü Bülent Sadal ve İlimizde ikamet etmekte olan ve Belediye Kültür Sanat Merkezinde Hüsn-ü Hat kursu veren İran uyruklu Pardis Farnia katıldı. Farnıa 6 adet çerçeveli Hüsn-ü Hat eserini sergiledi, ayrıca canlı olarak da Hüsn-ü Hat çizimleri gerçekleştirdi.

Bunun dışında İlimizi tanıtmak amacıyla konuklara Amasya Elması ikram edildi ve İlimizi tanıtıcı kitap ve broşürler dağıtıldı. Standımızı gezen İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk bir süre Hat Sanatçımız ile sohbet etti ve kendisine takdirlerini iletti. Yerli ve yabancı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören standımızda, talepte bulunan konuklara Farnia tarafından canlı olarak Hüsn-ü Hat çizimleri yapılıp, hediye edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali İ. Halil Çomaktekin ise şunları kaydetti: “Çeşitli sebeplerle ülkemizde bulunan yabancı ülke vatandaşlarına milletimizin misafirperverliğini en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. İlimizde de çok sayıda misafirimizi ağırlıyor ve onlara imkânlar dahilinde çeşitli yardımlar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz ve ilgili kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışıyorlar. Göçmenler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen bu programda, Hüsn-ü Hat Sanatının geçmişteki merkezlerinden biri olan Amasya’da Hüsn-ü Hat kursu veren bir sanatçımızın eserlerinin yer alması İlimizin tanıtımına da olumlu katkı sağlamıştır. Bu vesileyle tüm Amasyalıların olduğu gibi, Amasya’da ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının da yeni yıllarını kutluyor, yeni yılın kendilerine iyilikler ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.”Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49