AMASYA VALİLİĞİNDEN YENİ BİR KÜLTÜR HİZMETİ

Amasya Valiliği Kültür Yayınları içerisinde yer alan ve Sanat Tarihçisi Muzaffer Doğanbaş?ın hazırladığı ?Amasya?da Sancak Beyliği Yapan Osmanlı Şehzadeleri? adlı eser halkın beğenisine sunuldu.

29.04.2016 11:47:37 0
AMASYA VALİLİĞİNDEN YENİ BİR KÜLTÜR HİZMETİ

Amasya Valiliği  Kültür Yayınları içerisinde yer alan ve Sanat Tarihçisi Muzaffer Doğanbaş’ın hazırladığı “Amasya’da Sancak Beyliği Yapan Osmanlı Şehzadeleri” adlı eser halkın beğenisine sunuldu.

Bu kapsamda eseri hazırlayan Muzaffer Doğanbaş Vali İ. Halil Çomaktekin’i ziyaret ederek, kitabı takdim etti. Eseri inceleyen ve beğendiğini ifade eden Vali Çomaktekin şunları kaydetti: “Amasya binlerce yıllık tarihi ile Anadolu’nun kadim şehirlerindendir. Burada birçok medeniyetin izlerini görüyoruz. Osmanlı Devleti de bu medeniyetlerin önde gelenlerindendir.

Osmanlı döneminde padişahlığa aday şehzadelerin burada görev yapması, Amasya’nın taşıdığı değeri gözler önüne sermektedir. Sahip olduğumuz bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için bizlerde Valiliğimiz Kültür Yayınları ile birçok eseri kültür dünyamıza kazandırdık. Bu eserler ilimizin tanıtımı noktasında önemli fayda sağlamıştır. Son olarak Muzaffer Doğanbaş’ın hazırladığı bu eser halkımızın beğenisine sunulmuştur. Eserde Amasya’da Valilik yapmış tüm Osmanlı şehzadeleri hakkında bilgiler paylaşılmıştır. Bu eser tarihimizin genç nesiller tarafından doğru bir şekilde öğrenilmesine de katkı sağlayacaktır. Bu önemli eseri halkımızın beğenisine sunarken, eseri hazırlayan Muzaffer Doğanbaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Sanat Tarihçisi Muzaffer Doğanbaş ise, kitabın hazırlık süreci ve içeriğine ilişkin bilgiler paylaşarak, böyle önemli bir eseri Amasya’ya kazandırdığı için Vali Çomaktekin’e teşekkür etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78