AMASYA`DA OKULLAR SOSYAL ALANLARA DÖNÜŞECEK

Okullar Hayat Olsun Projesi hakkında Vali İ. Halil Çomaktekin'in başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Gündem 23.10.2013 17:06:43 0
AMASYA`DA OKULLAR SOSYAL ALANLARA DÖNÜŞECEK

Okullar Hayat Olsun Projesi hakkında Vali İ. Halil Çomaktekin’in başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı.Amasya Rehberlik Araştırma Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Çomaktekin’in yanı sıra Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen, bazı kurum müdürleri ve proje yetkilileri katıldı.

 Toplantının açılışında bir konuşma yapan  Amasya Valisi  İ. Halil Çomaktekin şunları söyled: “Okullar Hayat Olsun Projesi uzun süredir Milli Eğitim Bakanlığımızın bir projesi. Bu projede okullarımızın sadece belli saatlerde eğitim alınıp, kapılarının kapandığı mekanlar olmaktan öte, bütün mahalle halkının sürekli iletişim halinde olduğu, okulların imkanlarından yararlandığı mekanlar haline gelmesi amaçlanmaktadır. Bu konuda Belediyeler, Gençlik ve Spor Müdürlükleri gibi çeşitli kurumların işbirliği yapması öngörülmüştür. Bu noktada önce bugüne kadar ne yapıldığını görmemiz gerekiyor. Bundan sonra ise hangi okulda ne tip bir çalışma yapacağımızı belirlemeliyiz. Bu proje tam olarak yaygınlaştığında mahallelerimizde geçmişte olduğu gibi daha sıcak ilişkiler gelişecek ve halkımızın kaynaşması mümkün olacaktır.”dedi.

 

Vali Çomaktekin’in konuşmasının ardından proje yetkilileri proje kapsamında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bir bilgilendirme sunumu yaptı. Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından son buldu.


ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07