AMELİYAT ETTİĞİ HASTALARIYLA BILDIRCIN AVLADI

Lokman Hekim Van Hastanesi'nde görev yapan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Halil Başel, kalp ameliyatı yaptığı hastalarıyla birlikte Van'ın Özalp ilçesine bağlıDönerdere Beldesi'nde bıldırcın avına gitti.

Gündem 16.09.2013 14:42:51 0
AMELİYAT ETTİĞİ HASTALARIYLA BILDIRCIN AVLADI
Lokman Hekim Van Hastanesi’nde görev yapan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Halil Başel, kalp ameliyatı yaptığı hastalarıyla birlikte Van’ın Özalp ilçesine bağlıDönerdere Beldesi’nde bıldırcın avına gitti.

Van’da birbirinden başarılı kalp ameliyatlarına imza atan Doç. Dr. Halil Başel, tedavi ettiği hastalarının ricasını kıramayarak onlarla birlikte bıldırcın avına çıktı.

Lokman Hekim Van Hastanesi’nde görev yapan Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Halil Başel, kalp ameliyatı yaptığı hastalarıyla birlikte Van’ın Özalp ilçesine bağlı Dönerdere Beldesi’nde bıldırcın avına gitti.

Doç. Dr. Halil Başel, hayati öneme sahip olan kalp ameliyatlarının iyi sonuçlanması halinde hastaların normal yaşama dönmelerinin önemine dikkat çekmek ve onlara moral vermek amacıyla ava katıldığını söyledi.

Doç. Dr. Halil Başel, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: ‘’Kalp ameliyatı estetik değil hayat kurtarıcı bir ameliyattır. Kalp stendi ameliyatın alternatifi değildir. Bu nedenle hastalarım ameliyat sonrası bıldırcın avına çıkıp çıkamayacaklarının bilgisini almak istediler ve bu ava beni de davet ettiler. Hastaların ameliyat sonrasında ava çıkmalarında hiçbir sakınca yoktur. Sabah 5’den 11 ‘e kadar hastalarımla yol yürüdük. 30 bıldırcın avladık. Av sırasında en çok hoşuma giden; kalp ameliyatı yaptığım hastaların hem hayatları kurtuluyor hem de yaşam kaliteleri artıyor. Buna şahit olmak mutlulukların en güzeli…”

 

DOÇ. DR. BAŞEL, 100. AÇIK KALP AMELİYATINI YAPTI

Öte yandan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Halil Başel, 100. açık kalp ameliyatını gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Halil Başel İstanbul’da bulunduğu 8 aylık süreçten sonra Van’daki görevine geri döndü. Başel, bu dönüşünün ardından 100. açık kalp ameliyatını gerçekleştirmenin sevinci ve gururunu yaşıyor.

Doç. Dr. Halil Başel, kalp damar cerrahinin en zor branşlardan biri olduğunu belirterek, başarıdaki temel unsurun ekip ve teknik altyapı olduğunu kaydetti.

Doç. Dr. Halil Başel, 9 ay gibi kısa bir sürede kalp cerrahisi alt yapısı ve ekibinin oluşturulmasının Van gibi Türkiye’nin en uç noktasındaki bir ilde oldukça zor olduğunu vurgulayarak, ‘’Tüm bunlara rağmen Lokman Hekim Van Hastanesi’nin yönetici ve personelinin özverisi sayesinde kısa sürede bu başarıyı yakaladık. Emeği geçenlere teşekkür ederim’’ dedi.

 

 ARTUKLU HABER AJANSI-VAN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04