AMSTERDAM’DAKİ TÜRK SAĞLIK FUARI HOLLANDALILARIN AKININA UĞRADI…

Türkiye’nin güvenilir ve önde gelen 60 Hastanesi, Klinikleri (Estetik, Obezite, Diş, Saç Ekimi, Göz, Tüp Bebek vb) ve Sağlık Turizmi Acenteleriyle kendi stantlarında tanışma ve görüşme fırsatı sunuldu

Türk Dünyasından Haberler 6.06.2023 08:58:00 0
AMSTERDAM’DAKİ TÜRK SAĞLIK FUARI HOLLANDALILARIN AKININA UĞRADI…

*Hem Standlar hem de B2B İkili İş Görüşmeleri Toplantısı Hollandalılardan çok yoğun ilgi gördü.

*Sağlık turizmini ‘Sağlık hizmeti ihracatı’ kabul eden Ticaret Bakanlığı, aracıları kontrol altında tutacak ve ‘Komplikasyon sigortası’ devreye girecek.

*Türkiye’deki hastane modernitesi ve doktorlarımızın becerisi sayesinde Türkiye, sağlık turizminde gelir birincisi.

*Rotterdam’da tüm dünyaya hitap edecek ‘Dünya Sağlık Turizmi Merkezi’ tanıtıldı.

           Afbeelding met tekst, Menselijk gezicht, person, kleding Automatisch gegenereerde beschrijving                                      Fotoğraflar: Mustafa KOYUNCU

Türkiye’de fuar merkezi işletmeciliği, fuar organizatörlüğü, sağlık turizmi, döküm endüstrisi ve e-ticaret alanlarında faaliyet gösteren ve Amsterdam, Berlin, Frankfurt ve Bosna Hersek’te sağlık turizmi fuarları düzenleyen ALZ Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz’ün Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olduğu ALZ Fuar tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Uluslararası Sağlık Turizmi Sektör Meclisi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık İş Konseyi ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin desteğiyle düzenlenen Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı, özellikle Hollandalıların akınına uğradı.

Girişin ücretsiz olduğu fuarda, Türkiye’nin güvenilir ve önde gelen 60 Hastanesi, Klinikleri (Estetik, Obezite, Diş, Saç Ekimi, Göz, Tüp Bebek vb) ve Sağlık Turizmi Acenteleriyle kendi stantlarında tanışma ve görüşme fırsatı sunuldu.

Afbeelding met scène, vrouw, persoon, kleding Automatisch gegenereerde beschrijving

Fuarın her iki gününde de çok yoğun Hollandalı akınına uğrayan Fuarın ikinci gününde ayrı bir salonda Türk hastane ve sağlık kuruluşları ile Avrupalı kuruluşlar arasında randevulu ikili iş görüşmeleri toplantısı düzenlendi. 20’şer dakikalık görüşme süresi ile kısıtlanan bu düzende, 400’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Türkiye’den 60 hastane ve sağlık kuruluşunun yer aldığı fuarda, Türkiye’nin sağlık sektöründeki uzmanlığı, yüksek teknoloji kapasitesi, tedavi kolaylığı ve yüksek standartlardaki sağlık müdahale becerisi sergilendi.

Afbeelding met kleding, person, persoon, schoeisel Automatisch gegenereerde beschrijving

Lahey Büyükelçimiz Selçuk Ünal, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Meryem TUNCEL Rotterdam Başkonsolosumuz Sevgi Kısacık, Amsterdam Başkonsolosumuz M. Burak Ersoy, Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel, Amsterdam Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği Başkanı Achmed Baadoud, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, THY Amsterdam Müdürü Şerafettin Ekici, Ticaret Bakanlığı’ndan Alperen Kaçar, Ethem Emre, Metin Yazarel, TEMOS CEO’su Dr. Claudia Mika ve kaydedemediğim bazı isimlerin yanında, Cihat Alagöz ve eşi Mülkiye Alagöz’ün ısrarlı daveti neticesinde şahsımın da katılımıyla, krudela kesimini gerçekleştirdik.

Afbeelding met kleding, person, persoon, Menselijk gezicht Automatisch gegenereerde beschrijving

Saat 11.00’de Kurdela kesimiyle açılan fuar, Saat 12.00’deki Konferans ile devam etti.
Programın ilk konuşmasını fuarın organizatörü Cihat Alagöz yaptı.
Fuara Türkiye’den katılacak olanların büyük bir bölümünün az kalsın vize gadrine uğracaklarını belirten Alagöz, Amsterdam’daki fuara katılacak heyette yer alan 63 kişinin vizelerinin fuarın başlamasına 24 saat kalmasına rağmen onaylanmadığını syledi ve şöyle devam etti:

Afbeelding met tekst, Menselijk gezicht, person, kleding Automatisch gegenereerde beschrijving
“Sayın Büyükelçimiz Ünal ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleriyle, Hollanda Dışişleri 3,5 saatlik gece mesaisi yaparak 63 kişinin tamamının vizesinin alınması sağlandı. Bu büyüklükte bir grubun bu kadar hızlı neredeyse bir gecede vizesinin çıktığı sanırım daha önce görülmedi. Bu, bize Türk diplomasisinin iş dünyasına desteğini ve Hollanda’nın Türkiye iş dünyası ile ilişkilerin daha da geliştirilmesine verdiği önemi gösteriyor. Vizeler konusunda büyük çaba sarf eden, Dışişleri Bakanlığımıza, bu konuda olağanüstü çaba sarf eden Lahey Büyükelçimiz Sn. Selçuk Ünal’a, TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, vizelerin yetişmesi için son gece gösterdikleri olağanüstü çabadan dolayı Hollanda Dışişleri Bakanlığına, Hollanda Ankara Büyükelçisine, İstanbul Başkonsolosuna ve çalışma ekibine şükranlarımı sunuyorum”.

Türkiye’nin sağlık turizmi alanında dünyadaki pastadan her geçen yıl daha fazla pay almasında Ticaret Bakanlığı’nın üstün çalışmalarının ve Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye sağlık sektörünün gelişimine yönelik uyguladağı politikaların büyük katkısı olduğunu vurgulayan Alagöz, birbirinden değerli çalışmalarından dolayı Ticaret ve Sağlık Bakanlarına teşekkürlerini sundu.

GÜRSEL BARAN

Afbeelding met tekst, kleding, person, persoon Automatisch gegenereerde beschrijvingKonferansta ikinci konuşmayı Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran yaptı.
Hem sunulan hizmetler hem de döviz getirici faaliyet olması açısından sağlık turizminin önemli bir alan olduğuna dikkati çeken Baran, Türkiye’nin, sadece tatil turizminde değil sağlık turizminde de gelişmiş bir ülke olduğunu ifade etti.

Dünyanın en modern ve nitelikli sağlık tesislerinin Türkiye’de bulunduğunu, nitelikli sağlık tesisleri, iyi yetişmiş doktor ve sağlık personeli ile hizmet verildiğini vurgulayan Baran, şunları kaydetti:

“Doktorlarımızın isabetli tanı ve tedavileri, sağlık hizmetimizin kalitesini yükseltiyor. Modern tıbbi teknolojilerin kullanıldığı hastanelerimizde veya akredite sağlık kuruluşlarımızda, bekleme süresi olmaksızın tedavi hizmeti sağlanıyor. Avrupa’ya çok yakın bir coğrafyada olmamız, sosyo-kültürel benzerliklerimiz, ulaşımımızın kolay olması, ulaşım süresinin kısa olması sağlık turizminde ülkemizin cazibesini artırıyor. Sağlık amaçlı termal tesislerimiz de ülke olarak ilgi görüyor.”

Dört mevsimin yaşandığı iklimi, bin yılları aşan kültür ve gelenekle gelen gastronomik zenginlikleri, tarihi ve turistik merkezlerin de Türkiye’nin sağlık turizmindeki avantajlarından olduğunu belirten Baran, şu değerlendirmede bulundu.

“Tüm yeterliliklerine ve üstün niteliklerine fiyat avantajı da eklenince Türkiye dünya sağlık turizminin parlayan yıldızı haline geliyor. Bugün burada bulunan hastane ve kliniklerden oluşan 60 tesisimiz sağlık turizmi açısından kendilerini tanıtacaklar. Türkiye’nin sağlık sektöründeki gelişmişliği ve başarısı Hollanda başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde giderek artan oranda dikkat çekecektir.”

Baran, Ankara’nın sağlık turizminde Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğuna dikkat çekerek, başkentin kapasitesi hakkında da bilgi verdi.

BÜYÜKELÇİ SELÇUK ÜNAL

Afbeelding met tekst, Menselijk gezicht, person, kleding Automatisch gegenereerde beschrijvingKonferansın, ev sahibi konuşmacısı Lahey Büyükelçimiz Selçuk Ünal, “Fuara gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkiler 400 yıla dayanıyor diye bilinir fakat aslında bu ilişki daha da eskiye gidiyor. Hollandalı ve Türk tüccarlar arasındaki ilişkiler, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerden önce başlamış ve bu iki ülkenin kadim birlikteliğini gösteriyor.” dedi.
Ünal, Türk sağlık sektörünün dünyada çok önemli konuma geldiğini belirterek, “Türkiye, sağlık alanında çok iyi sınavlar verdi ve kalitesini gösterdi. Yarın açılışını yapacağımız Dünya Sağlık Turizmi Merkezi’nin sağlık firmalarımızı tek çatı altında buluşturan bir merkez haline gelip kalıcı işbirliklerine imkan sağlamasını umuyoruz.” diye devam etti.

ALPEREN KAÇAR

Afbeelding met tekst, Menselijk gezicht, person, kleding Automatisch gegenereerde beschrijving
Konferansın, bilgi içerikli en dolu konuşmasını yapan, Ticaret Bakanlığı Uluaslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Alperen Kaçar yaptı.
Türk Sağlık Turizmi’nin, gelir bakımından dünyada birinci olduğunu belirten Kaçar şunları söyledi:

“Öncelikle Ticaret Bakanlığımızın sağlık turizmine bakış açısından bahsetmek istiyorum.
Bakanlığımız 12 yıldır bu sektörü destekliyor. Sağlık turizmi bizim için sağlık hizmeti ihracatıdır. Uluslararası hizmet ticaretimizde en rekabetçi olduğumuz sektörlerin başındadır.
Dünyada spesifik sağlık turizmini raporlayan biri veri tabanı yok çünkü hizmetler sektörlerinde sağlıklı veri temini zor.
Bununla birlikte turizmin altında sağlık amacıyla seyahat edenlerden elde edilen verilerin ülkeler tarafından raporlandığı TradeMap veritabanı var. Burada Türkiye’nin geçen sene yaklaşık 2 milyar dolarlık veriyle dünyada birinci sırada olduğunu görüyoruz. Bu rakamın esasında çok daha üzerinde bir gelirimiz olduğunu tahmin ediyoruz bu nedenle sağlık hizmeti ihracatımızın doğru ve eksiksiz ölçülmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor.
Bakanlık olarak sağlık turizmine sağlık hizmeti ihracatı olarak bakarak geçtiğimiz yıl yepyeni bir destek mekanizması kurguladık. Bunların başında komplikasyon ve seyahat sağlık sigortası desteği geliyor böylelikle ülkemizi ziyaret edecek bir sağlık turisti tedavi sırasında ve sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlar dahil olmak üzere 360 derece korunuyor.
Yine yurtdışından ülkemize tedavi amaçlı gelecek sağlık turistlerine uçak biletinin belirli bir oranında tedavi indirimi desteğimiz var.
Ülkemiz açısından sağlık hizmeti ihracatında kritik olan en önemli unsur bu aşamada sürdürülebilirlik, hizmet kalitesi ve marka değeri.
Burada yine altını çizmek istiyorum yeni destek mekanizmamızın önemli bir parçası olan Heal İn Türkiye portalını işte bu nedenlerle oluşturduk.
Bu portala hizmet kalitesini taahhüt eden şikayet olduğunda 48 saat içinde aksiyon almayı taahhüt eden kuruluşlarımızı alıyoruz.
Sağlık bakanlığından sağlık turizmi yetki belgesi alan sağlık hizmeti ihracatçılarımız hizmet ihracatçı birliklerine üye olarak desteklerden yararlanmaya başlıyorlar.
Verdiğimiz yeni destek mekanizmasının da etkisiyle Hizmet ihracatçıları birliğine sağlık hizmeti ihracatında üye sayısı iki yıl önce sadece 300 iken bugün bu rakam bini geçti ve 1138 e çıktı.
Bugün bu fuarda birbirinden kıymetli 60 sağlık hizmeti ihracatı temsilcimiz var sağlık kuruluşundan, wellness tesisine ve sağlık turizmi aracı kurumuna kadar yetki belgesi olan hizmet ihracatçıları birliğine üye olan temsilcilerimiz bu fuarda boy gösterecek.
Neden buradayız çünkü sağlık hizmeti ihracatında Hollanda hedef ülkelerimiz arasında ve mevcut duruma baktığımızda gerçek potansiyelimizin çok daha yukarda olduğuna inanıyoruz.
Bu tür etkinliklerin de gerçek potansiyelimizi yakalama amacına hizmet edeceğini düşünüyoruz.”

ARACILAR KONTROL EDİLECEK, KOMPLİKASYON SİGORTASI DEVREYE GİRECEK…

Afbeelding met Menselijk gezicht, persoon, person, muur Automatisch gegenereerde beschrijving

Alperen Kaçar’ın söz ettiği, Türk sağlık turizmi için büyük yarar sağlayacak olan ‘Heal in Türkiye’ portalı hakkındaki haber şöyle:

TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Özgür Öztan, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde kurulacak “Heal in Türkiye” portalıyla ülkenin sağlık turizminin tek elden tanıtımının yapılacağını belirterek, “‘Heal in Türkiye’ adı aynı zamanda bir marka olacak ve her yerde tanıtımları yapılacak.” dedi.

Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye’nin sağlık hizmeti ihracatının tanıtımı için “Heal in Türkiye” portalının kurulması kararlaştırılırken bu sistemin kuruluş ve işletilmesini Hizmet İhracatçıları Birliği üstlenecek. Portalın adı, Türkiye’nin sağlık turizminin markası ve sloganı olarak da kullanılacak. Böylece, Türkiye’nin sağlık hizmeti ihracatının bir bütün olarak tanıtılması sağlanacak. Portal bünyesinde bir çağrı merkezi oluşturulacak ve yabancı hastalar şikayet ve önerilerini iletebilecek.

TOBB Uluslararası Sağlık Turizmi Meclis Başkanı Öztan, “Heal in Türkiye” portalı ve sağlık turizminde sağlanacak yeni desteklere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sağlık turizmi alanında devletin yanlarında olmasının ve destekler sağlamasının çok önemli olduğunu vurgulayan Öztan, Türkiye’nin bu alanda birçok talep aldığını söyledi. Öztan, bu siteyle hastalara doğrudan hizmet verilebileceğini ifade ederek, “Heal in Türkiye” adının aynı zamanda bir marka olacağını ve her yerde tanıtımlarının yapılacağını bildirdi. Özgür Öztan, “Türkiye’de tedavi görmek isteyen hastalar, tek bir portal üzerinden ülkedeki sağlık kuruluşlarını, doktorları ve tedavi yöntemlerini görebilecek. Yurt dışında sağlık hizmeti almak için araştırma yapan her hastanın önüne bu portal çıkacak, reklam alanında devletin de desteğiyle güçlü olacağız. Her yerde, billboardlarda, gazete sayfalarında, internette, televizyonlarda duyurulacağız.” diye konuştu.

Hastaların sorun yaşaması halinde bu portal aracılığıyla iletebileceğini vurgulayan Öztan, sitenin, hastaların güvenliği açısından da önem taşıdığını dile getirdi.

“Hastalar merdiven altı işletmelerden korunmuş olacak”

Öztan, sitede saç ekiminden diş hekimliğine, obezite cerrahisinden termal sağlığa ve fizik tedaviye kadar her alanda bilgilendirme yapılacağı bilgisini vererek, “Bu alanlarda ne gibi tedavilerin uygulandığı, hizmet veren sağlık kuruluşları ve doktorlar görülecek. Tüm bilgiler derli toplu olarak hastanın önüne çıkacak. Hekimler olarak bizlerin bağımsız olarak yapamadığımız tanıtımlar, devlet desteğiyle bu site aracılığıyla yapılabilecek.” ifadelerini kullandı.

Yabancı hastaların bu site aracılığıyla hangi sağlık kurumlarının akredite edildiğini de görebileceğine dikkati çeken Öztan, şu değerlendirmede bulundu:
“Hastalar, böylece illegal ve merdiven altı işletmelerden korunmuş olacaklar, bu gibi yerlerden haberdar olmayacaklar. Devletin akredite ettiği, denetlediği kurumlar bu portalda yer alacak. Eğer hasta bir yerden doktor adını bulduysa bu ismi portaldan kontrol etme şansı olacak. Biz de bu sayfayı devletle çalıştığımızı göstermek için sayfalarımıza koyacağız. Global bir marka olan ‘Heal in Türkiye’nin parçası olduğumuzu göstereceğiz.”

Öztan, bazı ülkelerin sigortalarının yurt dışındaki tedavi masraflarını karşıladığını hatırlatarak, “Heal in Türkiye’nin bir akreditasyon markası olmasıyla sigortaların da Türkiye’deki tedavi masraflarını karşılaması sağlanacak. Sigortalar, bu portal üzerinden verilen sağlık hizmetinin kaliteli olduğunu görecek.” dedi.

“Komplikasyon sigortasının dünyada örneği yok”

Türkiye’nin sağlık turizminde ucuz olduğu algısı yerine, kaliteli sağlık hizmeti verdiği algısını yerleştirmesi gerektiğini belirten Öztan, şunları kaydetti:
“Türkiye, dünya çapında kaliteli sağlık hizmeti veriyor. Ticaret Bakanlığı destekleriyle verilen hizmetin kalitesi daha da artacak. Bakanlık, ‘kaliteni yüksek tut, ben seni destekliyorum’ diyor, yabancı dil bilen kişileri çalıştırmamızı, sosyal medyada yapacağımız tanıtımları destekliyor. Yurt dışında ofis açmak istersem, bunun giderlerini destekliyor. Bakanlık aynı zamanda dünyada örneği olmayan komplikasyon sigortasını da destek kapsamına aldı. Hastamızda bir komplikasyon olması ihtimaline karşı sigorta yaparsak yüzde 70 oranında desteklenecek. Başka ülkede bu sigorta komplikasyon sigortası’olmadığı için bize avantaj da sağlayacak. Hasta bu sigorta olduğu için bizi tercih edecek.”

Öztan, Bakanlığın, hizmet ihracatı kapsamında yurt dışında gösterilen Türk dizilerini de desteklediğine dikkati çekerek, bu dizilerde yapılacak sağlık turizmi tanıtımlarının da artık destek kapsamında olacağını sözlerine ekledi.

AHMED BAADOUD

Afbeelding met tekst, media, kleding, person Automatisch gegenereerde beschrijving

Amsterdam Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Birliği (MKB) Başkanı Ahmet Baadoud da “Fas asıllı bir Hollandalı olarak Türkiye’nin sağlık alanında yaptığı bu hizmeti görmekten gurur duyuyorum. Avrupa’dan çok sayıda insanın sağlık alanında hizmet almak için Türkiye’ye gittiğini biliyoruz. Siz, şimdi o insanların gitmesine gerek kalmadan hizmeti Avrupa’ya getirdiniz.” dedi.

MEHMET KESKİN

Afbeelding met tekst, persoon, presentatie, media Automatisch gegenereerde beschrijving
Konferanstaki son konuşmacı, Hollanda’dan BENİM SİGORTAM’ın CEO’su Mehmet Keskin oldu. Hastalık sigortası hakkında geniş bilgi sunan Keskin, Türkiye’deki hastaneler ile, Hollanda’dan giden hastalar arasında yaşanan uyuşmazlıklarda devreye girerek sorunları çözdüklerini anlattı.

TORUNOĞULLARI, OTELLERİNE SAĞLIK İÇİN GELENLERE ÖZEL FİYAT VERECEK

Afbeelding met kleding, persoon, person, pak Automatisch gegenereerde beschrijvingAvrupa’da ve Türkiye’de inşaat, turizm ve çelik tabanlı tencere gibi yatırımları ile adından söz ettiren ünlü iş insanı Turgut Torunoğulları da Amsterdam Sağlık Fuarını ziyaret etti.

Beraberinde iş dünyasının yatırımcı insanları ile fuar alanını dolaşan ve hastahane yetkilileri ile görüşen Torunoğulları, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan beş yıldızlı otellerinde, sağlık için gelen yabancılara özel fiyat uygulayacaklarını belirtti.

PANELDEKİ KONUŞMACILAR

Afbeelding met kleding, tekst, person, Menselijk gezicht Automatisch gegenereerde beschrijvingKonferansın DEİK Sağlık İş Konseyi Başkan Yrd. Mehmet ALTUĞ’un moderatörlüğünde gerçekleşen panel bölümünde ise;
*Dr. Abdullah ATEŞ – Rivas Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Üyesi,
*Dr. Claudia MIKA – Temos Uluslararası Akreditasyon Kuruluşu CEO ve Kurucusu,
*Herman VAN DER WEIJDE – Clinical Occupational Medicine Holding Genel Müdürü,
*Dr. Carl H.D. STEINMETZ – Expats & Immigrants B.V Genel Müdürü ve Psikolog,
*Hans BIEKMAN – HB Consult – Uluslararası Sağlık Assistant Uzmanı ve Yöneticisi,
*Mehmet KESKİN – BM Sigortam Kurucusu, birbirinden değerli sunumlar gerçekleştirdi.

Afbeelding met overdekt, tafel, persoon, kleding Automatisch gegenereerde beschrijving

FUARA SAĞLIK FİRMALARI VE TEMSİLCİLERİNİN İSİMLERİ:

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ: Rektör Prof. Meryem Tuncer, Prof. Hasan Murat Gündüz, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ: Prof. Aziz Karaoğlu, Dr. İsmail Eseoğlu, Prof. Demet Yalçın Kehribar, KOCAELİ TİC.ODASI: Başkan Hüseyin Gezer, Yön.K.Bşk. Necmi Bulut, Oğuz Çağıl, HLC: Genel Müdür Aysel Akın, Op.Dr. Hatice Gözde Muratoğlu, Lucian Doğa Çetinkaya, ESTETİCA DENTE: Dr. Aybüke Sayın, Dr.Beyza Nur Çalı, BELLA: Merve Yayla, NOYAN: Yasemin Ol Ekici, ACAR: Doc.Dr. Mustafa Acar, Cansın Yücel, Filiz Demirhen, Ayda Yücek Koçak, GÜNDOĞAY: İbrahim Gündoğay, Aleyna Öztürk, MEDİCİNE: Serdar Demirci,

Afbeelding met tekst, persoon, kleding, person Automatisch gegenereerde beschrijving

ELİT; Dr. Murat ŞenerGurbet Altay, MEDİCALPOİNT: Op.Dr. Muzaffer Önder Öner, Dyt.Bahar Ceylan, Buse Akın, ESTHERİAN Hasan Dinçman, Sibel Yağcı,
MEDİC ANTALYA: Denis Benli, Cem Ay, 100. YIL: Prof. Erden Kılıç, Yonca Kılıç, Behiye, MİRADENT: Nurcan Ergin, Nilüfer Çelik, İC: Kürşat Kağan Koç, Nezih Şensoy, İPEC: Dr. Cem İpek, Dr. Havva Duru İpek, BELLA: Ahmed Cihad Taşçıoğlu, KIZILAY: Melih Uçar, VEFADENT: Burak Önbaşlıca, Dr. Buse, Dr. Enes, EASY LİFE: Gökhan Gökalp, NOYAN: Nazlı Yoldan, DENTİS LİFE: Mehtap Ketenci, TOWER DENTAL: Vedat Etemoğlu,

Afbeelding met tekst, kleding, vrouw, persoon Automatisch gegenereerde beschrijving

HB HEALT: Dr. Asuman Kentli, Dr. Süleyman Kentli, A’HOSPİTAL: Dr. Tekin Yılmaz, Op.Dr. Jale Demir, GÜVEN: Elif Yurddaş, TERMESSOS: Dr. Serap Arslan, Emre Dank, Güngör Gencer, UA ASKEROĞLU: Ufuk Askeroğlu, Ali Zibai, MEDCLINICS: Yasemin Alaylı, Hüseyin Özaksel, Şehriban Toptaş BATI BULVAR: Dt.Canan Sarıkaya, RUMİ PULSE Dr. Asena Paran, Bekir Tekin, BAYAR CLINIC Dr. Batu Bayar, Ayağma Bayar, MEDİSTANBUL Ronald Gleijm, BAŞKENT: Şahin Bedir, TOBB ETÜ: Aydın Özsosy, Gonca Kaya, LOKMAN HEKİM: İlknur Öcal, Nuriye Beydilli, DT GROUP: Dr. Ersin Mutlu, Ece Aydın, ZSA HEALTH: Semahat Nur Çetin, Zafer Söylemez, MEDULUX: Başdoğan Varona Segura, Şebnem Akman Balta, HUMA: Bedigül Batmaz, Feride Hande Gemici, PEMBEMAVİ: Beyza Geçer, İsmail Küçükerdoğan, KORU Sevim Kaya, MEDYU: Can Gerling Bayram, EKOLİFE: Ümran Arslan, Mete Arslan, Elmas Torun, Ece Torun, Duygu Cesur, ŞAFAK: Aygül Bayrak Taşer, ELAN TOUR: C.Deniz Yıldırım, BATIGÖZ: Arzu Ada, CHECKUPWAY: Mert Demirsöz. YEŞİLYURT: Veronika Kınay, Mark Parliucenuo, ÖZEL AKTİF: Dr. Erkan Kural, Rana Şen, Beyza Çuhadar, Dr. Fatih Kırar,Sonay Gökhan, Muhammed Terzi, Selin Erden, Hilal Topal, Mehmet Safrantı, Kent Klinik.

Afbeelding met kleding, person, persoon, tekst Automatisch gegenereerde beschrijving
Fuara en kalabalık bir ekiple gelen DENGEDENT’in emektarları: Faruk Yaylalı, Mehmet İldon, Cihan Özkart, Bora Menziletoğlu, Osman Yaylalı, Hasan Bal.

                       **************************

TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN KALBİ ROTTERDAM’DA ATACAK

Rotterdam’da tüm dünyaya hitap edecek
‘Dünya Sağlık Turizmi Merkezi’ tanıtıldı.

Afbeelding met tekst, wolk, hemel, gebouw Automatisch gegenereerde beschrijvingALZ Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz, Hollanda-Türkiye Ticaret Odası Derneği Başkanı Ethem Emre ve Genel Koordinatörü Metin Yazarel’in ortak girişimiyle Hollanda’da kurulan, EU Trade Centers B.V., 1 Eylül’de açmayı planladığı, “World Health Tourism Center Rotterdam” (Dünya Sağlık Turizmi Merkezi’ni), Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı için Türkiye’den Hollanda’ya gelen hastane, klinik ve sağlık turizmi acentelerine tanıtıldı.
Fuarın kapanmasından sonra Amsterdam’dan Rotterdam’a otobüslerle taşınan konuklar, karşılaştıkları bina karşısında şaşırdılar. Gerek lokasyonu, gerekse fiziki özellikleri ile katılımcıların büyük beğenisini toplayan bina, iş modeli ile de herkesten tam not aldı.

Afbeelding met gebouw, persoon, kleding, hemel Automatisch gegenereerde beschrijvingYenilikçi vizyonu ve iş modeli ile dünyada bir ilk niteliğinde olan “World Health Tourism Center Rotterdam”, Hollanda ve komşu ülkelerde sağlık turizmi pazarına odaklanmak isteyen lider ve öncü Hastaneleri, Klinikleri, Termal Tesisleri, Yaşlı Bakım Merkezlerini, Sağlık Turizmi Aracı Kuruluşlarını, Sigorta Şirketlerini, Asistans Şirketlerini ve İş Dünyası Sivil Toplum Kuruluşlarının Hollanda temsilciliklerini tek çatı altında Avrupa pazarı ile buluşturacak.

Afbeelding met kleding, pak, person, persoon Automatisch gegenereerde beschrijvingHollanda ve komşu ülkelerde yürütülecek etkin tanıtım ve pazarlama çalışmaları sayesinde yurt dışında tedavi olmak isteyen tüm bireyler açısından bir çekim merkezi olacak “World Health Tourism Center Rotterdam”ın tanıtımına Lahey Büyükelçimiz Selçuk Ünal, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Rotterdam Ticaret Ateşesi Veysel Parlak, Lahey Ticaret Müşaviri Aşkın Pekel ve Türkiye hastane ve kliniklerinin yöneticilerinden oluşan yaklaşık yüz kişilik bir heyet katıldı.

Afbeelding met kleding, persoon, Menselijk gezicht, Zakenman/-vrouw Automatisch gegenereerde beschrijvingEU Trade Centers B.V’nin üç ortağı Metin Yazarel (solda), Cihat Alagöz (ortada) ve Ethem Emre (sağda), kiraladıkları binanın sahibi ile mukavele sonrasında el sıkışırlarken.

World Health Tourism Center Rotterdam’da ofisi bulunan hastane ve klinikler, Avrupa’daki hastalar açısından en önemli dezavantajlardan biri olarak değerlendirilen “muhatabiyet” sorununu ortadan kaldıracak. Türkiye’deki tedavilerinin ardından Hollanda’ya dönen kişiler, herhangi bir sorun ya da şikayeti ortaya çıktığında, doğruca Rotterdam’daki merkezde bulunan ilgili Hollanda Temsilciliği ofisine müracaat ederek gerekli çözüm yollarının koordinasyonu sağlanacak.
Sağlık sorunları için Hollanda dışında tedavi alternatifine yönelmeyi planlayan kişilerin en önemli endişesi olan, tedavi öncesi ve sonrasındaki doğrudan muhatabiyet sorunu da, bu proje ile ortadan kalkmış olacak.

Davetlilere Merkez binanın gezdirilmesinin ardından, TOBB Fuarcılık Meclisi Başkanı Cihat Alagöz davetlilere hitaben yaptığı konuşmada neden böyle blr merkeze gerek duyulduğunu, merkezin işlevini ve amaçlarını anlattı, Dünya Sağlık Turizmi Merkezi’nin sağlık firmalarımızı tek çatı altında buluşturan bir merkez haline gelip kalıcı işbirliklerine imkan sağlamak ve dünyaya Rotterdam’dan açılmak için ilk adımı atmış bulunuyoruz’ dedi.
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran sağlık turizmde şu andaki mevcut gelirin 2 milyar dolar civarında olduğunu ifade ettiği konuşmasında, hedefin 20 milyar dolar olduğunu söyledi. Rotterdam’da açılan bu sağlık merkezi ile hedefe daha hızlı ulaşılacağına inandığını vurguladı.

Afbeelding met tekst, person, kleding, pak Automatisch gegenereerde beschrijvingMerkezin kurucu ortaklarından Ethem Emre uzun süre araştırılmış ve eksikliği görülen böyle bir oluşumun içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükelçi Selçuk Ünal ise konuşmasında iki gündür sağlık fuarına gösterilen yoğun ilginin ardından böyle bir merkezi görmemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hollanda’da göreve geldiği ilk haftalarda ( Ocak 2023) Cihat Alagöz’ün kendisini ziyaret ederek bu proje hakkında bilgi verdiğini söyleyen Ünal, “Cihat bey  o ziyarette bu projeyi o kadar heyecanla anlatmıştı ki, aynı heyecanı bize de aktardı. Tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.” dedi.

Afbeelding met kleding, vrouw, person, persoon Automatisch gegenereerde beschrijvingMerkez’in yer alacağı binada oluşturulacak olan çok amaçlı salonda, yılın belli dönemlerinde B2B İkili İş Görüşmesi Toplantıları, Alım Heyetleri buluşma etkinlikleri ile sağlık alanında ünlü isimlerin konuk edileceği konferans, seminer ve söyleşiler düzenlenecek.

Türkiye Sağlık Turizmi Sektörünü Avrupa’da çok daha güçlü bir biçimde konumlandırmaya yönelik önemli bir adım niteliğinde olan World Health Tourism Center Rotterdam, 1 Eylül 2023 tarihinde faaliyete geçecek.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19