ANITKABİR`E ZİYARETÇİ AKINI

Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal`i anmak Etkinlikleri kapsamında Anıtkabir`deki saygı Nöbetçileri ,Çanakkale dönemindeki kullanılan Askeri Üniformalar ile Nöbet Tutuyor.Çanakkale Deniz savaşlarının 100.Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen et

27.04.2015 09:25:06 0
ANITKABİR`E ZİYARETÇİ AKINI

Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal'i anmak Etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'deki saygı Nöbetçileri ,Çanakkale dönemindeki kullanılan Askeri Üniformalar ile Nöbet Tutuyor.Çanakkale Deniz savaşlarının 100.Yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikler dolayısıyla Anıtkabir Binlerce kişi tarafından ziyaretçi akınına uğradı.

Anıtkabir'de görevli askerler Çanakkale Savaşı sırasındaki üniformaları giyerek 1915 ruhunu yansıttı.Nöbet Değişimi sırasında düzenlenen Nöbet devir Teslimi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

23 Nisan ve ardından Hafta tatilini fırsat bilerek Ankara'ya Anıtkabir'i ziyaret eden yüzbinlerce vatandaş,Hafta sonunda Anıtkabir'de yoğun ziyaretler gerçekleştirdi.Rehberler eşliğinde Anıtkabir ziyaretlerini gerçekleştirien Minik öĞrencilerin yanısıra,Ülkenin her yanından Yaşlısı genci Anıtkabir!e Ata'sını ziyarete koştu.

Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal'i Anmak" temalı etkinlikler kapsamında Anıtkabir tarihinde bir ilk yaşanarak 24 Nisan gecesi sabaha kadar vatandaşların ziyaretine açık tutularak halkın ziyaretine açıldı.

Anıtkabir, etkinlikte, ayaza varan soğuk havaya aldırış etmeden Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümünü anmak üzere ellerinde bayraklarla gelen ziyaretçilerin akınına uğradı. Türk Kızılay'ı Anıtkabir'deki Aslanlı Yol'un başlangıcında kurduğu çadırlarda saat 04.00'ten itibaren halka Çanakkale savaşını yapıldığı dönemde askerlere verilen kırık buğday çorbası, somun ekmek ile  lokum dağıttı..

Anıtkabir'e Çanakkale savaşlarının olduğu dönemde askerlerin giydiği üniformalar içinde nöbet tutan Nöbetçiler ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.Nöbetçi askerşerşe Hatıra Resmi çeken vatandaşlar,zaman zaman izdihama neden oldu.

Anıtkabir'e zeybek kıyafetinden subay üniformalarına kadar çok çeşitli giysilerle gelen gençler ve çocuklar irenkli görüntüler oluşturdu.

Hafta sonunda ülkenin her yanından Anıtkabir'e gelerek,ziyaret gerçekleştiren vatandaşların yanı sıra Turist kafilelerinin de Anıtkabir ziyareti vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ÖZEL HABER/ABDULLAH ORTAÇ


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07