ANADOLU ARAPLARI,KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye`nin En Büyük Arap Derneği Olan Anadolu Arapları Derneği Genel Başkanı Av. Ömer Uçak ve Dernek Yönetimi Bugün Ankarada Bir Takım Temaslarda Bulundu

Siyaset 19.02.2015 13:47:03 0
ANADOLU ARAPLARI,KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye'nin En Büyük Arap Derneği Olan Anadolu Arapları Derneği Genel Başkanı Av. Ömer Uçak ve Dernek Yönetimi Bugün Ankarada Bir Takım Temaslarda Bulundu

Anadolu Arapları Derneği Genel başkan Yardımcısı Siirtli Halil Seyidoğlu'nun da iştirak ettiği Toplantıda ayrıca Anadolu Arabları Derneği Mersin İl başkanı İbrahim Demircan, Şanlıurfa il başkanı Mahmut İbrahimoğlu, İç Politika Birim Başkanı Dr. Hasan Karataş, Hukuki İşler Danışmanı Av. Ezgi Çabuk, Ankara Şube Başkanı Hıdır Albayrak, Şanlıurfa Teşkilatından Suphi Sultanoğlu, Hataydan Ömer Faruk Kayak ve Batmandan Ecevit Bayralı da katıldı.

 DİĞER ARAP DERNEKLERİNDEN DESTEK

Ankara da 3 gün boyunca bir takım temaslarda bulunacak olan Anadolu Arapları Derneği yönetimine ayrıca Mersinin En büyük derneği olan ve kısa adı MAYEDER olan Mersin Arabları Eğitim Derneği Başkanı Hakan Deniz Çelik ile Arap Halkları ile dayanışma Derneğinden Cihan Yaşar Ve Hüseyin Yaşar da katıldı.

Dernekler arasında Bir takım istişareler gerçekleştirildikten sonra, Siyasilerle yapılan görüşmeler de Türkiye Araplarının Çözüm sürecinde ve Siyasi Temsiliyet konusundaki sıkıntılarının yanında Temel İnsan hakları konularında da Türkiyede yaşayan Yerli Arapların bir takım isteklerini ilettiler.

 CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLUNDAN SICAK KARŞILAMA

20 Şubat 2015 Cuma gününe kadar Temaslarının devam edeceğini dile getiren Anadolu Arapları Derneği Genel Başkan Ömer Uçak Halkımız İçin her Siyasi partinin kapısını çalacaklarını dile getirdi.

İlk gün olarak CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede Kılıçdaroğlu; "Biz parti olarak Türkiye Araplarından yeterli destek göremiyorsak burada sorgulanması gereken bizleriz, Araplar değildir" dedi.

CHP genel Merkezinde gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP PM üyesi olan Batman Araplarından Hüseyin Yaşar tarafından sıcak bir şekilde ağırlanan Anadolu Arapları Derneği Yönetimi Anadolu Araplarının Sorunlarını CHP nin en yetkili mercii olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ilettiler. AAD Dernek yönetimi Demokratik açılımda Arapların Yok sayılamayacağını, sayılmaması gerektiğinin dile getirdiler.

 OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI YÜZÜNDEN BAZI DERNEK YÖNETİCİLERİ ANKARAYA GİDEMEDİ

Olumsuz Hava şartlardan dolayı diğer illerde bulunan Anadolu Arapları Derneği Genel Merkez Teşkilat birim Başkanı Siraç Hamarat, Genel Sekreteri Zehra İpek, Akademik Birim Başkanı Ahmet Çelik, Tanıtım Medya ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Ahmet Alkan, Üniversite Teşkilatı Birim Başkanı Mehmet Özgür, Dış Politika Birim Başkanı Emir Yusuf Çimen, Genel Sekreter yardımcısı Hukuki İşler başkanı Av. Şafak Altun,  Dökümantasyon İşlerinden sorumlu Genel Sekreter yardımcısı Eda Turan, Mali İşlerden sorumlu İbrahim Hakkı Altay,  Akademik Çalışmalar Başkan yardımcısı Özgüray Sağaltıcı,  İstanbul İl başkanı Ahmet Tümer,  Muş il Başkanı Erkan Er, Mardin İl Başkanı M. Şerif Akbacı, Hatay İl başkanı Mehmet Hasan Çimen, Adana İl başkanı Aydın Sağlam, Batman il başkanı Adnan Ağduk, Kilis İl Başkanı Halil Altay, Siirt İl Başkanı İslam Çubukçu, İzmir İl Başkanı İlyas Çelik, ve diğer Kişiler toplantıya katılamadı.

 Ankarada temaslarına devam edeceğini söyleyen Anadolu Arapları Derneği Yönetiminden oluşan heyet cuma gününe kadar diğer siyasi partilerle de görüşmelerin yapılacağını bildirdi.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34