ANADOLU ATEŞİ MARDİN`DE...

Bugüne kadar 93 ülkede, 3 bin 850 canlı performans ile 40 milyonu aşan seyirci tarafından izlenen Anadolu Ateşi, Mardin?in önemli markalarından olan Artukbey Kahve sponsorluğunda bugün 21 Kasım şehir stadında Mardinli hayranlarıyla buluşacak.

13.10.2017 14:48:59 0
ANADOLU ATEŞİ MARDİN`DE...

Bugüne kadar 93 ülkede, 3 bin 850 canlı performans ile  40 milyonu aşan seyirci tarafından izlenen Anadolu Ateşi, Mardin’in önemli markalarından olan Artukbey Kahve sponsorluğunda bugün 21 Kasım şehir stadında Mardinli hayranlarıyla buluşacak.

 

Anadolu Ateşi, 2002 yılında dünya  turnesine başlayarak 97 ülkede (bir çok ülkeye defalarca gidilmiştir) 4000 gösteri ile 40 milyonu aşan sanatsever tarafından izlenildi. Bugüne kadar yapılan yurtdışı turneleri ve tanıtım çalışmalarıyla dünyanın sayılı dans  toplulukları arasında gösterilen Anadolu Ateşi, ulusal kültürümüzün gücüyle, evrensele ulaşan en görkemli projedir. Ülkemizin büyük organizasyonlarında Eurovision 2004- Formula 2005-Universiade 2005 sahne alan topluluk dünya basını tarafından ilgiyle izlenildi.. Grup, Amerika’da New York Madison Square Garden, Chicago’da Chicago Theater, Fransa’da Bercy, Çin’de Çin Halk Parlamento Binası, Moskova’da Kremlin Palace, Mısır’da tarihi Muhammet Ali Camisi ve Piramitlerin Önü gibi dünyanın en önemli  merkezlerinde gösteri yapmış ve başta cumhurbaşkanları, başbakanlar, krallar olmak üzere ülke liderleri tarafından ayakta alkışlanmıştı.

 

Anadolu Ateşi'nin temel konsepti medeniyetler buluşmasıdır. Doğu ile batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren bir dans portresidir. Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek dünyaya modern standartlarda bir gösteriyi, bir kültürel şöleni sunmaktadır. Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu  Ateşi hemen hemen her yöreden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün ve Mustafa Erdoğan'ın  imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedeflemektedir.

 

 

Artukbey kahve ve kuruyemiş sahibi olan Tacettin Yertüm ; Artukbey olarak Mardin’in tanıtımı için bütün eforumuzu harcamaya hazır olduklarını söyledi.

 

Yertüm, “Mardin kadim bir şehirdir. Dinlerin ve dillerin şehri olan Mardin, Tarihiyle kültürüyle dünyaya örnek teşkil eden bir şehirdir. Bizde bu kültürümüzü ileriye taşıyarak gelecek nesillere güzel ve kalıcı yarınlar bırakmak için durmadan çalışacağız. Yaptığımız ve yapacağımız aktiviteler, programlar ve en son Mardin halkıyla buluşturacağımız Anadolu Ateşi Dans Gurubu bunun kanıtıdır..Tüm Mardinli Hemşehrilerimizi bugün saat 18.00'de 21 Kasım Şehir stadına bekliyoruz.” dedi  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


Anahtar Kelimeler: ANADOLU ATEŞİ MARDİN`DE...
23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00