ANADOLU ATEŞİ`NE MARDİNLİLERDEN YOĞUN İLGİ

Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan?ın yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Mardin`de sahne aldı.

Mardin 14.10.2017 00:05:18 0
ANADOLU ATEŞİ`NE MARDİNLİLERDEN YOĞUN İLGİ

Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Mardin'de21 Kasım Şehir stadında  sahne aldı.

 

  Artukbey  Kahve Kuruyemiş firmasının Sponsorluğunu üstlendiği Anadolu Ateşi Halk Dansları topluluğu  140 kişilik ekibi ile gerçekleştirdiği muhteşem  gösteriyi Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman,Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu,Mardin Vali Yardımcıları,Artuklu Kaymakamı ve Artuklu Belediye Başkan vekili Şakir Öner Öztürk ,Artukbey Kahve ve Kuruyemiş Firması Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm,ve çok sayıda Mardinli sanatsever izledi.

 

Türkiye'nin 7 Bölgesine ait  figürlerin ve dansların yer aldığı gösteri, izleyicilerden büyük beğeni topladı.Anadolu Ateşi Halk Dansları Topluluğunun Sanat Yönetmeni Mustafa  Erdoğan yaptığı açıklamada, Mardin'e uzun aradan sonra yeniden  geldiklerini, daha önce de  Mardin'de  sahne aldıklarını söyledi.


Bu gösterileri senede iki kez belli periyotlarda yaptıklarını belirten Erdoğan, “Yıllık gösterilerimizin öncesinde Türkiye turnesi yapıp, ardından da dünya turnesi başlatıyoruz. Bu sene dünya turnesinden önce Anadolu’da bulunup seyircinin alkışını aldıktan sonra ülkemizin kültürünü yurt dışında temsil edeceğiz. Tarihi kent Mardin^de bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Seyirciyi çok sevdik. Bundan sonra da çalışmalarımızı en güzel şekilde sürdüreceğiz" dedi.

 

Mardin'de uzun aradan sonra bulunmanın Mutluluğunu yaşadıklarını,Tarihi Kent Mardin'de bulunmaktan ve Mardinlilerle yeniden buluşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan,Mardin'e Sanat Lisesi açmayı düşündüklerini açıkladı.

 

 

Artukbey kahve ve kuruyemiş sahibi olan Tacettin Yertüm ; Artukbey olarak Mardin’in tanıtımı için her türlü çabayı gösterdiklerini belirterek,Huzurun hakim olduğu Bölgemizin tanıtımına katkı sağlamak için Artukbey olarak  imkanlarımız elverdiğince har türlü çabayı göstereceğiz''Dedi.

 

Yertüm, “Mardin kadim bir şehirdir. Dinlerin ve dillerin şehri olan Mardin, Tarihiyle kültürüyle dünyaya örnek teşkil eden bir şehirdir. Bizde bu kültürümüzü ileriye taşıyarak gelecek nesillere güzel ve kalıcı yarınlar bırakmak için durmadan çalışacağız. Yaptığımız ve yapacağımız aktiviteler, programlar ve en son Mardin halkıyla buluşturduğumuz  Anadolu Ateşi Dans Gurubu bunun kanıtıdır” dedi  

 

Yertüm;''Başta Mardin Valimiz Sayın Mustafa Yaman olmak üzere Mardin Millet vekilimiz Orhan Miroğlu' na vali yardımcıları,kaymakamlarımıza tüm STK temsilcilerine Artukbey ailesine kıymetli protokolümüze ve en önemlisi tüm Mardin halkına bizleri yalnız bırakmadığı için saygılarımızı sunarız...''Dedi.

 

140 Kişilik Anadolu Ateşi Halk Dansları Topluluğunun muhteşem gösterisinin ardından,Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Artukbey Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Yertüm tarafından Mustafa Erdoğan'a teşekkür plaketi verildi.

 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04