ANADOLU MEKTEBİ`NİN GENÇ YILDIZLARI MARDİN`DE "AHMET HAMDİ TANPINAR"I ANLATTI

Merkezi Ankara`da bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı desteğinde her geçen gün büyüyerek devam eden Anadolu Mektebi`ne mensup genç yıldızlar, Ahmet Hamdi Tanpınar`ı anlattılar.

Mardin 1.11.2019 13:05:55 0
ANADOLU MEKTEBİ`NİN GENÇ YILDIZLARI  MARDİN`DE

Merkezi Ankara'da bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı desteğinde her geçen gün büyüyerek devam eden Anadolu Mektebi'ne mensup genç yıldızlar, Ahmet Hamdi Tanpınar'ı anlattılar.


Türgev Kız öğrenci Yurdu'nda, Anadolu Mektebi'ne bağlı olarak gönüllü "Yazar Okumaları" yapan bir grup öğrenci, bir süredir devam eden okumalarını, düzenledikleri panelle taçlandırdı.


"Ahmet Hamdi Tanpınar'ı Anlamak" başlığıyla yapılan panelde, yazarın ve yazar hakkında yazılan bütün eserleri okuyan öğrenciler, elde ettikleri birikimler doğrultusunda Ahmet Hamdi Tanpınar'ı anlattılar.

 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü  Yakup SARI yaptığı değerlendirmede, Anadolu Mektebi'nin yürüttüğü bu çalışmanın önemine değindi ve "Türk Edebiyatının en büyük yazarlarından birisi olan Ahmet Hamdi Tanpınar'ı böylesi zor konular seçerek bu programda anlatmış olmak önemlidir ve cesaret ister, gönüllü okumalar yapan Anadolu Mektebi öğrencilerini cesaretlerinden dolayı kutlarım. Öğrencilere müfredat dışı bu tür sivil çalışmalar ile okuma, yazma ve konuşma alanında destek olunmalı. Anadolu Mektebi bunu hakkıyla yapıyor, oluşturan bu güzel kültürel ortam için organizasyonda yer alan bütün öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim" dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61