Kadıköy Belediyesi baharın simgesi Hıdırellez?i ?Bahara Merhaba? şenliği ile karşılıyor. 5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek ?Bahara Merhaba Şenliği? kapsamında, Koru Parkı?nın açılışı yapılacak,
Kadıköy Belediyesi baharın simgesi Hıdırellez’i ‘Bahara Merhaba’ şenliği ile karşılıyor. 5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek ‘Bahara Merhaba Şenliği’ kapsamında, Koru Parkı’nın açılışı yapılacak, Kalamış Parkı’nda ise Hıdırellez Şenliği düzenlenecek. 10 parkta da eş zamanlı olarak Hıdırellez’in simgelerinden olan gül fidanı dağıtılacak.
HIDIRELLEZ KALAMIŞ PARKI’NDA KUTLANACAK
Dört yıl içinde 48 bin metrekarelik alanı yeşil alan haline getiren Kadıköy Belediyesi parklarda yapacağı şenlikle “Bahara Merhaba” diyor. Sahrayıcedit Mahallesinde yer alan yaklaşık 8 bin metrekarelik Koru Parkı’nda düzenlenecek müzik dinletisinin ardından akşam saatlerinde de Kalamış Parkı’nda Hıdırellez Şenliği gerçekleşecek. Kadıköy Kent Konseyi ve sivil toplum örgütlerinin stand açacağı Hıdırellez Şenliği saat 17.00’de başlayacak. Grup Agaphia, Grup Medusa, Çocukların Roman Dansı, Erhan Demir, Hakan Ergün, Hıdırellez Potpori Grubu ve Ahmet Beyler’in sahne alacağı şenliğe herkes davetli.
10 PARKTA GÜL FİDANI DAĞITILACAK
Saat 14.00’de başlayacak şenlikte gül fidanı dağıtılacak parklar şöyle: Merdivenköy Parkı, Kalamış Parkı, Koşuyolu Parkı, Yaşam Parkı, Moda Parkı, Leylak Parkı, Milli Hakimiyet Parkı, 19 Mayıs Parkı, Kriton Curi Parkı, Barış Parkı.
“YEŞİL ALAN İHTİYACI KENTLERDE EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ”
Koru Parkı’nın açılışı ile yapılacak Bahar Şenliği’ne ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaşam alanlarının arttırılmasının temel hedefleri arasında olduğunu belirterek “Biz insanların sağlık, eğitim, yeşil alan ihtiyaçlarını karşılamakla sorumluyuz. Yeşil alan ihtiyacı kentlerde en büyük sorunlardan biri” dedi. İstanbul’un en popüler 50 kent içerisinde yeşil alan miktarında sondan ikinci olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu şöyle devam etti: “İstanbul’da kamunun elindeki yeşil alanları, bir metrekarenin altında olan 8 tane ilçemiz var. Avrupa’da nüfusu bizim ilçelerimizden çok daha küçük olan birçok kentte bu oran bunun on katı fazla. Yerel yönetimler olarak yeşil alanların sayısını artırmak bizim temel görevimiz. Kadıköy’de göreve geldiğimiz günden beri bu alanların sayısını arttırmaya çalıştık. Kamuya terk edilmiş tüm alanları yeşil alan olarak yeniden düzenledik. 48 bin metrekarelik bir alanı yeşil alan olarak hizmete açtık. Bulabildiğimiz her alanı kamunun yararı için düzenlemeye devam edeceğiz.”
13 YENİ PARK İÇİNDE ‘AFET EĞİTİM PARKI’ DA VAR
Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’e 4 yıl içinde 48 bin 100 metrekare yeşil alan kazandırdı. Her bireyin olası afetleri, afet esnasında yapılması gerekenleri ve afet öncesinde alınabilecek önlemleri çeşitli simülasyonların da yardımıyla öğrenme ve tecrübe etmesine imkan sağlayarak, Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı olmak üzere 13 yeni park yapan belediye atıl bölgeleri yeşil alan haline getirmeye devam ediyor. 5 BİN AĞAÇ DİKİLDİ Kadıköy Belediyesi kentte park sayısını arttırırken bir yandan da ağaçlandırmaya ağırlık veriyor. 5 bin yeni ağaç diken belediye Temmuz 2017’de Koşuyolu Parkı’nda fırtına nedeniyle yıkılan ağaçların yerine yenilerini dikti. Kadıköy’de 2017 yılı boyunca toplam 840 bin adet mevsimlik çiçek, 8 bin adet çalı ve 850 adet ağaç dikti. 221 bin ağaç ilaçlandı, 115 ağacın restorasyonu yapıldı. Belediye yeni ağaç dikerken aynı zamanda ağaç bakım çalışmaları da yapıyor.
OKULLARA PERMAKÜLTÜR BAHÇELERİ YAPILIYOR
Parklara meyve ağaçları dikmeye başlayan belediye Permakültür bahçesi yapmak isteyen okullara da destek veriyor. Saint Joseph Lisesi öğrencilerinden gelen istek üzerine Fenerbahçe Parkı’nda 900 metrekarelik geniş ve örnek bir permakültür, doğal tarım bahçesi yapan Kadıköy Belediyesi okullardan, öğrencilerden gelen talepleri karşılıyor. Şener Birsöz İlkokulu, İnönü İlkokulu, Kazım Karabekir Ortaokulu, 50. Yıl Tahran Anadolu Lisesi, Kaptan Hasanpaşa İlkokulu gibi Kadıköy’deki pek çok okulun bahçelerine meyve fidanı diken belediye okullarda permakültür bahçeciliğini destekliyor.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55