Anayurt`ta 2000 Konutun Temeli Atıldı

Mamak'ta çarpık yapılaşmanın önüne geçerek, depreme dayanıklı konutların inşa edileceği ve Mamak'ın iki ayrı Mahallesi'ni kapsayan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 2000 konutun temeli törenle atıldı.

Belediye Haberleri 20.11.2013 14:15:19 0
Anayurt`ta 2000 Konutun Temeli  Atıldı

Mamak’ta çarpık yapılaşmanın önüne geçerek, depreme dayanıklı konutların inşa edileceği ve Mamak’ın iki ayrı Mahallesi’ni kapsayan Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 2000 konutun temeli törenle atıldı. Geçtiğimiz yıl Haziran Ayı’nda yıkımların başladığı Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi kapsamında 437 bin metrekarelik alanda toplam 5450 konut yapılacak. Yeni yerleşim alanında konutların yanı sıra cami, lise, ilköğretim okulu, anaokulu, ticaret merkezleri, sağlık tesisi, sosyal kültürel tesis alanları ve ilçe emniyet müdürlüğü yer alacak. Proje kapsamında 1,5 yıl gibi kısa sürede yüzde 75’ in üzerinde hak sahibiyle anlaşma sağladıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bu atılan temelle yalnızca konut değil, yaşam alanları oluşturuyoruz dedi. Akgül, Gülseren Anayurt’un Ankara’nın en güzel yerlerinden biri olacağını belirterek, “Proje alanının yüzde 20’si konut, yüzde 58’i yeşil alan, yüzde 22’si imar yolları ve sosyal donatılara ayrıldı. 6 ayrı konut tipi mevcut” dedi.

Türkiye’yi Kaçak Yapıdan Kurtaracağız

Anayurt Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Ak Parti Ankara İl Koordinatörü Recep Yıldırım, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören Ankara Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı ve Mamak Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileriyle başladı. Kentsel dönüşümün dünyanın en zor işlerinden birisi olduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, “Türkiye’yi kaçak yapılardan, afete ve depreme dayanıksız yapılardan kurtaracağız. Vatandaşlarımızı modern binalarda, enerjiyi savurmayan, enerji tasarruf eden binalarda ikamet ettirmek boynumuzun borcudur” dedi.

Seçim Zamanı Arsa Çevireyim Dönemi Bitti

Mamak’ın kentsel dönüşüm yapılması gereken ilçelerin başında geldiğini belirten Bayraktar, güven ve beklentileri boşa çıkarmayacaklarını söyledi. Bayraktar, “Geçmişte başkaları, vatandaşlarımıza tapusu olan, evladına miras bırakabileceği, gerektiği zaman ipotek edip kredi alabileceği, istediği zaman satıp değişebileceği ev yapmak yerine kaçak yapı yapmalarına müsaade ediyordu. Mühendislik hizmeti alan, modern dünyanın gerektirdiği donatılarla bezenmiş yerleşim birimleri yapalım istiyoruz. Eskiden seçim yaklaştıkça herkes bir arsa çevireyim, gecekondu yapayım diyordu. Bu anlayış bitti. Halkımız bu anlayışı elinin tersiyle itti. Çünkü gecekondu yaparsa, kaçak yapı yaparsa mühendislik hizmeti alamayacağını biliyor. Gecekonduya vereceği parayla daire sahibi olacağını biliyor. Vatandaşların desteği ve duaları oldukça bu çalışmalar katmer katmer artacak. Hiç kimsenin başını öne eğdirmeyeceğiz, kimseyi mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu. Bakan Bayraktar, proje kapsamında hak sahiplerine evlerini teslim alana kadar kira yardımı yapacaklarını ifade etti.

 

İlk Etap Gelecek Yıl Bitecek

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da geçmişte temeller atıldığında yıllarca beklendiğini bugün ise gelinen noktada temeller atıldığında teslim tarihinin verildiğini söyledi. Kapusuz, “Dünyada mekân, ahirette iman denir ya! Mesken bizim için çok önemlidir. Gelişen bir ülkenin marka şehirleri zaruret haline gelmiştir. Türkiye’nin en önemli, çevreci projelerinden bir tanesi. Hayırlı olsun” dedi. TOKİ Başkanı Karabel de konutların 2015 yılının ikinci yarısında hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Konuşmaların ardından hep birlikte butona basılarak temele ilk harç koyuldu.

 HABER:ABDULLAH ORTAÇ

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04