Ankara Büyükşehir Belediyesi, haşerelere karşı, üreme dönemlerinde, her yıl olduğu gibi bu yıl da teknolojik cihazlar ve sağlığa zararı olmayan ilaçlarla, yoğun şekilde mücadele ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, haşerelere karşı, üreme dönemlerinde, her yıl olduğu gibi bu yıl da teknolojik cihazlar ve sağlığa zararı olmayan ilaçlarla, yoğun şekilde mücadele ediyor.
"Kent zararlıları" olarak tanımlanan sivrisinek, karasinek, bit, kene, tahta kurusu, hamamböceği, fare gibi insan sağlığını tehdit eden canlılar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı uzman ilaçlama ekipleri tarafından ilaçlanarak çoğalmaları engelleniyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, sıtma, tifo, kolera, kırım kongo hemorajik ateş ve kuş gribi gibi hastalıklara neden olan haşerelerin yok edilmesi için 318 bin hektarlık alanda, 200 kişilik mobil ve piyade ekipleri ile 23 araç üstü son teknoloji ürünü makinelerle, müdahale ve mücadele çalışmaları yapıldığını söyledi.
Özellikle şubat, mart ve nisan aylarında kapalı alanlarda sivrisinek larvalarına karşı mücadele verdiklerini belirten Bircan, "Bu çalışmalarımız sırasında doğal dengenin bozulmaması için de gayret ediyor ve kimyasal ilaçlar kullanmamaya özen gösteriyoruz. Alternatif olarak da güvenlik sınırı yüksek, biyolojik ve büyüme hormonları uygulamalarına ağırlık veriyoruz” diye konuştu.
-“UYDU HARİTASI BELİRLENEN NOKTALAR İLAÇLANIYOR”
Bircan, “Coğrafi Otomasyon Sistemi"ne entegre edilen 15 bin üreme alanının, uydu haritası üzerinde işaretlendiğini ve buna göre ilaçlama çalışması yaptıklarını kaydederek, "Böylelikle zararlı canlılarla mücadelemiz de kolaylaşmış oluyor” dedi.
Haşerelerin çoğalma noktaları hakkında da bilgi veren Bircan, açıktan akan kanal, foseptik, yağmur suyu kanaletleri, çeşme ayakları, rögar, geçici ve kalıcı çöp depolama alanları, hayvan besihaneleri, pazar yerleri, terk edilmiş binalar gibi alanların, potansiyel vektör üremesine uygun alanlar olduğunu söyledi. Bircan, ekipler tarafından belirlenen bu alanların, 10-15 günlük periyotlar halinde ilaçlandığını söyledi.
-EV VE İŞYERLERİNE DE İLAÇLAMA HİZMETİ
Daire Başkanı Bircan, açık alanların yanı sıra konutlarda ve işyerleri gibi kapalı alanlarda da haşere üremesi olabileceğini belirterek, şöyle devam etti:
“Vatandaşlardan şikayet gelmesi halinde de ekiplerimiz, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, ev ve işyerlerinde düşük bir ücret karşılığında ilaçlama yapıyor. Haşere konusundaki her türlü sıkıntıda, 384 66 10 / 384 66 11 / 384 66 12 numaralı telefonlarla 7/24 irtibat kurularak randevu alınabilir. Kullandığımız ilaçlar, insan sağlığına zarar vermez ve Sağlık Bakanlığı onaylıdır.”
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
9549,89%1,94
34,53% 0,16
35,98% -0,69
2997,66% 1,21
5006,70% 1,01