ANKARA`DA 59 SİVİL TOPLUM KURULUŞUNDAN DİYARBAKIR ANNELERİNE DESTEK

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP`nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan annelere Başkent Ankara`da STK`lardan destek geldi.

26.09.2019 10:55:06 0
ANKARA`DA 59 SİVİL TOPLUM KURULUŞUNDAN DİYARBAKIR ANNELERİNE  DESTEK

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan annelere Başkent Ankara'da  STK'lardan destek geldi. 

 

Diyarbakır annelerine destek amacıyla 59 STK 500’ü aşkın Kişinin katılımıyla  Ankara’daki  Kadın STK yöneticileri Kızılay AVM binası önünde basın açıklaması düzenledi.

 

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi Derneklerin kadın üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Genel Başkanı Habib Şeker'in de katıldığı basın açıklamasında ;"Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri olarak bugün, terör örgütlerinin karşısında duran ve onların siyasi uzantılarından korkusuzca hesap soran annelerin yanındayız! Bu cesur Anadolu kadınlarının çocuklarını geri almak için verdikleri haklı mücadeleyi bütün kalbimizle destekliyoruz"  denilen açıklama sonrasında STK üyesi kadınlar PKK aleyhine çeşitli sloganlar attı.

 

Baın açıklamasına katılan kadınlar yaptıkları açıklamada;''Bizler, hepimizin ortak acısı olan bu zulmün karşısında sivil direnişleriyle duran; barışın ve huzurun yanında olduklarını bütün dünyaya gösteren; büyük bir inançla hak, hukuk ve özgürlük mücadelesi veren, evlatlarına kavuşabilmek için nöbet tutan kadınların ve cesur ailelerin yanındayız.

 

Ailesinden koparılan her bir gencin , evine dönünceye kadar desteğimz sürecek olup, bu sürecin doğrudan takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz'' Açıklamasında bulundular.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

.


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22