ANKARA`DA 96 YILLIK ATATÜRK ÇOCUK YUVASININ KAPATILMASI ÜZÜNTÜ YARATTI

Ankara`da 96 Yıldır Kimsesiz çocukların Yuvası olan Ankara Atatürk Çocuk Yuvasının kapatılması çalışanlarının yanı sıra YURT AY DER Genel Başkanı Kudret bulut`u da derinden Üzdü.

2.06.2017 13:05:29 0
ANKARA`DA 96 YILLIK ATATÜRK ÇOCUK YUVASININ KAPATILMASI ÜZÜNTÜ YARATTI

Ankara'da 96 Yıldır Kimsesiz çocukların Yuvası olan Ankara Atatürk Çocuk Yuvasının kapatılması çalışanlarının yanı sıra YURT AY DER Genel Başkanı Kudret bulut'u da derinden Üzdü.

 

YURT AY DER  Genel Başkanı Kudret Bulut Ömrünün önemli bir Bölümünde Yurtta yetişen çocukların daha iyi imkanlarda  ve ortamlarda gerektiği gibi yetişmesi için Mücadele ettiğini bu uğurda yıllardır çaışmalar yürüttüğünü belirterek,96  Yıllık Atatürk Çocuk Yetiştirme Yurdunun kapatılmasına bir anlam veremediğini ve Kapatme işleminin kendisini yaraladığını ,derinden üzdüğünü açıkladı.

 

YURT AY DER Genel Başkanı Kudret Bulut  Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a şunları söyledi;

 

''Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, demokrasi bilincine sahip, insan haklarına saygılı, çağdaş, beden, ruh ve duygusal gelişimleri sağlıklı, topluma yararlı bireyler yetiştirilirdi. Yuvalar ve Yetiştirme Yurtları Eğitim, meslek ve sanat eviydi.


Mareşal Fevzi Çakmak’ın, kuruma telgraf çekerek, savaş sahası olan köylerde kimsesiz çocukların çokluğu ve yıkılmış evlerin duvarları diplerinde yaşayan yavruların korunmasını istenmesi üzerine başlamıştır.

 

Cepheden gönderilen 1500 çocuğun, Ankara muhtarlarının ve Ankara Keçiören halkı tarafından benimsenen sorunlarına çözüm noktasında bulunan Keçiören Halkı nedendir bilinmez duyarsız kalışları da şu mübarek günlerde bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Günümüze kadar 15000 – 20000 arasında yavrularımızın çocuklarımızın barınmaları sağlanmıştır.


Bir zamanlar Keçiören Atatürk Çocuk Yuvasında Çalışan Personelin ve barınan çocukların psikolojik durumlarını hiç düşünmeden alınan kapatma kararı Yurt Ay Der ailesinin gönlünü kırmıştır. Buralardan çıkan çok bürokrat olduğu gibi eğitim dalında Öğretmen, Sağlık dalında Doktor ve hemşire, Belediye Başkanları, Ressam, Terzi, Mühendis, Avukat, Hâkim, savcı, memur, yardımcı hizmetler de çalışan vatanına hizmet eden hizmet ordusu yetişmiştir.


 Niye Yetiştirme Yurtları ve yuvalar deniyordu işte bugünlerde şehit düşen askerimizin çocukları Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından bakılsın, barındırılsın meslek edinsin eğitim öğretim içerisinde; hatta günümüzde parçalanmış aile çocukları ve kimsesizler de yararlansın diye açılmış güzide kurumlardan bir tanesidir.


Güzide kurumun kapanmaması için duyarlı hatta sizlere yalvaran insanların düşüncesini ve ifadelerini hiç dikkate almayan hiçe sayan yine de kapatılmayı marifet sanan insanlara selam olsun. Dünya ve Makamlar kimseye baki değil,hepimiz bu Dünyada geçiciyiz. 

 

Yetim Öksüz Kimsesiz ve şehit Çocuk dostu  ''Manevi Babamız'' dediğimiz Sayın Akın Gönen beyefendi Çocuklarımıza TBMM’den 3413 sayılı yasa ile iş istihdam yasası çıkartarak 50.000’ne yakın çocuklarımız işe yerleşmişlerdir. Ve halende yerleşmeye devam etmekte olup, Bu yüzden Sayın Akın Gönen bizlerin huzurunda ölümsüzleşmiştir. ''dedi.

 

Başkan Kudret Bulut Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya da seslenerek şunları söyledi;

''Sayın Bakanım!


Tarih önünde hiç bir zaman Hele şu mübarek ramazan günlerde üzülen, gözyaşı dökenlerin ahı ve Yetim Öksüz Kimsesiz ve Şehit çocuk dostu olarak anılmayacağınızın farkındasınızdır.


Bizim gönlümüzde sizler önemlisiniz bu yüzden;


Sayın Bakanım Keçiören Atatürk çocuk yuvasından yetişerek ayrılan binlerce Yetim Öksüz ve Kimsesiz şehit çocukların ve bizlerin sıcak Ana kucağı, baba ocağı olmuştur. Lütfen sıcak ana kucağı ve Baba ocağımızın yaşamasına imkân verilmesi hususunda bir daha düşünülmesini sizden rica ediyoruz. ''  Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ÖZEL HABER


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00