ANKARA`DA BÜYÜKŞEHİR`DEN ARICILARA DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Arıcılar Birliği?nin işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında dağıtılan arı kovanlarından, Başkentli arıcılar ilk ürünlerini almaya başladı.

28.09.2015 12:51:13 0
ANKARA`DA BÜYÜKŞEHİR`DEN ARICILARA DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Arıcılar Birliği’nin işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında dağıtılan arı kovanlarından, Başkentli arıcılar ilk ürünlerini almaya başladı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanı Özgür Güven ve Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz’ın da katılımıyla Kızılcaham’da bal hasadı başladı. Kızılcahamam’da arıcılık yapan Kemal Yasin isimli üreticinin kovanları açılarak, oluşan ballar alındı. 
Elde edilen üründen memnun kaldığını belirten Kemal Yasin, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği kovanlardan Ankara ırkı arılarla tamamen doğal bal elde ettiklerini söyledi. 

“ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDECEK” 
Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Daire Başkanı Özgür Güven de kırsal kalkınma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankara’daki arıcılığın 3 katına çıkarılması talimatı verdiğini anlatan Güven, şunları söyledi:


“Hedefimiz, Ankara’da 10 bin kovan dağıtmak. 10 bin kovanı 20’şer kovanla 500 kişiye dağıtırsak, Ankara’ya 500 yeni arı üreticisi kazandırırmış olacağız. Tabii verdiğimiz eğitimlerle de üreticiler bu 20 kovanı, sonraki dönemlerde 30’a 40’a çıkaracak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’in verdiği sözle, Ankara’daki arıcılığı 3 katına kadar çıkaracağız.”

-"ANKARA ARISI GERİ DÖNDÜ"
Ankara’nın balını üreten ünlü arı ırkının, proje kapsamında tekrar çoğaldığını belirten Güven, sözlerine şöyle devam etti:
“Bugüne kadarki projelerden farkı, boş kovan dağıtıyor olmamız. Bu konuda daha önce çok proje uygulanmış. Türkiye’nin başka yerinden Ankara’ya, içinde arısıyla beraber kovan getirilmiş. Onlar buranın iklimine alışkın olmadığından, çoğu arı telef olmuş. Bizim projemizde ise boş kovanları profesyonel arıcılara verdik. Ankara’nın arısı yetiştirildi. Şu ana kadar 2 bin kovan arı verdik. 4 bin adet daha vereceğiz.”

-“20 KOVAN, BİR AİLEYİ RAHAT GEÇİNDİRİR”
Ankara arıcılığı ve balının geçmiş yıllarda gözde olduğunu belirten Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen projeyle, Başkentli arıcıların büyük bir şans yakaladığını ifade etti. Solmaz, 20 kovanın, bir ailenin geçimini çok rahat sağladığına dikkat çekti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90