ANKARA`DA CUMHURİYET BAYRAMINDA BESTELER YARIŞTI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kulübü Derneği ve Yenimahalle Belediyesi tarafından birlikte düzenlenen gecede Ankara Kulübü Derneği?nin organize ettiği ?Başkent Ankara ve Atatürk? konulu Türk Sanat Müziği Beste Yarışması final eserleri birinc

30.10.2016 08:43:12 0
ANKARA`DA CUMHURİYET BAYRAMINDA BESTELER YARIŞTI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kulübü Derneği ve Yenimahalle Belediyesi tarafından birlikte düzenlenen gecede Ankara Kulübü Derneği’nin organize ettiği “Başkent Ankara ve Atatürk” konulu Türk Sanat Müziği Beste Yarışması final eserleri birincilik için jürinin beğenisine sunuldu.

 

Türkiye genelinde 70 eserin katıldığı beste yarışmasında finale kalan 11 eser Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezinde halka açık konser şeklinde vatandaşlarında beğenisine sunuldu.

 

KAZANAN ESER NİKRİZ MAKAMINDA

 

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın katıldığı gecede sıralamada ilk üç’e giren eserlerin sahiplerine maddi ödül verilirken; Bestekar Mahmut Oğul’un Nikriz Makamında ki “Ben Seymenim Ankara”da adlı 652 puan alarak birinci oldu. Bestekar Mahmut Oğul kazandığı para ödülünü Ankara Kulübü Derneği’nin burs fonuna bağışladı. Yarışmanın Koordinatörü Naci Tunçel plaketini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'dan alırken emeği geçenlere birer plaket verildi.

 

CUMHURİYET EN BÜYÜK HAZİNEMİZDİR

 

Cumhuriyetin ilanının 93. Yıl dönümünde düzenlenen Cumhuriyet Konseri’nin açılış konuşmasını yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan Cumhuriyetin millet olarak en büyük hazinemiz olduğunu belirterek şunları şöyledi: Atatürk Cumhuriyetimiz ilan edilmeden çok önceleri genç bir cumhuriyetçi olarak mücadelesine başladı. O dönemde gerek batının önemli aydınlarını okurken gerekse Osmanlının son dönemini dikkatle izledi. O zamanlarda hem Osmanlı hemde batı aydınları Ankara Cumhuriyetini tartışıyordu. Atatürk ilan edeceği Cumhuriyeti sağlam bir zemine oturtmak için geçmişte Cumhuriyet tecrübesi olan Ankara’yı ülkemizin başkenti ilan etmiştir cumhuriyetimizin ilanından 16 gün önce.

 

Cumhuriyet kültürüyle yetişen insanlar onurludur, dürüsttür, iyidir ; belki bugün emekleyen, dik duramayanlar vardır; ama kesinlikle kısa zamanda onlarda doğru olanı anlayacaktır diyen Özaslan, “Ülkemizin Kurtuluş Savaşında Başrol oynayan Ankara Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin o dönemki önderleri Derneğimiz Ankara Kulübü Derneği’ni Büyük Önder Atatürk’ün emriyle kurmuştur” dedi.

 

CUMHURİYET DEĞERLERİNDEN VAZGEÇEMEYİZ

 

Çağdaş medeniyetlerin düzeyine Atatürk’ün açtığı yolda çıkabileceklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sözlerine şöyle devam etti :  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Biz Cumhuriyetimizden vazgeçersek İslam ülkelerindeki acıları yurdumuza taşırız. Bizim Cumhuriyetimiz muz cumhuriyeti değildir; bizim Cumhuriyetimiz eşit yurttaşlığa dayalı Mustafa Kemal Atatürk’ün eseridir. Bizim Cumhuriyetimiz kadınlara seçme seçilme hakkı veren cumhuriyettir, bizim cumhuriyetimiz kula kulluğu bırakıp milletin egemenliğini tesis eden cumhuriyettir, bizim cumhuriyetimiz hukuku, emeği savunan cumhuriyettir. Zor günlerden geçiyoruz, ülkemizde her zaman cumhuriyet karşıtları olmuştur ama bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adına bile tahammül edemeyen şerefsizleri görüyoruz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04