ANKARA`DA DEV HUZUR OPERASYONU

Ankara Emniyet Müdürlüğünce Altındağ ilçesi Hıdırlıktepe ve İsmetpaşa Mahalleleri merkez olmak üzere, yaklaşık bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

27.09.2016 11:55:13 0
ANKARA`DA DEV  HUZUR OPERASYONU

Ankara Emniyet Müdürlüğünce Altındağ ilçesi Hıdırlıktepe ve İsmetpaşa Mahalleleri merkez olmak üzere, yaklaşık bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

 

Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar ve diğer yetkililerle uygulamaların yürütüldüğü noktaya gelen Vali Ercan Topaca, ilgililerden denetimler hakkında bilgi aldı.

Topaca, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin belirli hassas noktalarında yaklaşık 9 bin kişinin denetlendiği uygulamada, bazı suçlardan aranan 11 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Denetlenen 1257 araçtan 6'sının suçlarda kullanıldığının belirlendiğini aktaran Vali Topaca, 14 araçla ilgili idari işlem yapıldığını ifade etti

İhtiyaç duyulması halinde bundan sonra da zaman zaman bu tür uygulamaların sürdürüleceğini dile getiren Vali Topaca,  “365 gün 24 saat vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Ankara halkının hayatını kolaylaştıracak ve sıkıntılarını çözeceğiz. Gerek asayiş ve güvenlik olsun gerekse diğer devlet fonksiyonları ile ilgili olarak onlara çok yakınız. Onlarla daha yakın bir ilişki ve iş birliği içerisinde, Ankaralıların hizmetkârıyız. Vatandaşlarımızın bunu özellikle bilmesini istiyorum. Sadece ben değil bütün ekibimiz, kaymakamlarımız, emniyet ve jandarmamız, bütün kamu görevlilerimizle kentimizin güvenliği ve asayişi konusunda koordinasyonumuzu sağlamaya devam edeceğiz.” dedi

Daha sonra beraberindekilerle Atıfbey Mahallesi'ndeki bir kahvehaneye geçerek vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerini dinleyen Ankara Valisi  Topaca, Mahalle Muhtarı Kenan Han'dan bilgi aldı.

Mahallede, Suriye’den ve Afganistan’dan gelerek ülkemizde yaşayanların bulunduğunu, ilköğretim çağında olmasına rağmen okula gitmeyen yaklaşık 150 Afgan çocuğun olduğunu öğrenen Vali Topaca, İl Millî Eğitim Müdürü'nü arayarak bu çocuklardan Türkçe bilenlerin tespit edilip okullara kaydedilmesi talimatını verdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00