ANKARA`DA GÖLE GİREN 2 GENÇ BOĞULDU

Ankara`nın Kahramankazan ilçesinde serinlemek amacıyla eski kum ocağı göletine giren arkadaşlarının boğulma tehlikesi geçirdiğini görerek, kurtarmak için suya giren 2 arkadaşı, boğularak canından oldu. Çocukların cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından çık

9.06.2017 07:20:18 0
ANKARA`DA  GÖLE  GİREN 2 GENÇ BOĞULDU

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde serinlemek amacıyla eski kum ocağı göletine giren arkadaşlarının boğulma tehlikesi geçirdiğini görerek, kurtarmak için suya giren 2 arkadaşı, boğularak canından oldu. Çocukların cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı.


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, vatandaşları uyararak, Başkent’te bulunan tüm baraj, göl, gölet ile kent sınırından geçen Kızılırmak ve Sakarya başta olmak üzere hiçbir akarsuyun, yüzmeye uygun olmadığını bildirdi. 


Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Kahramankazan'da, 8 ile 13 yaşları arasında 7- 8 çocuk, yüzmek amacıyla ailelerinden habersiz olarak, İçören Köyü ile Uçarı Köyü arasında bulunan eski kum ocağı göletine gitti. 


Çocuklardan birinin, yüzmek için suya girdiğinde boğulma tehlikesi yaşadığını gören diğer 2 çocuk, kurtarmak için suya atladı. Suya ilk giren çocuk, arkadaşlarının yardımıyla kurtulurken, yardım etmek için suya giren 11 yaşındaki E.Ü ile 13 yaşındaki İ.K, boğularak can verdi. 
Olay üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi’nden yardım talep edildiğini İfade eden yetkililer, ihbarın hemen ardından ekibin bölgeye intikal ettiğini, ancak çocukların cesetlerinin bulunarak güvenlik ve sağlık ekiplerine teslim edildiğini söylediler.

 

 ANKARA’DA SULAR YÜZMEYE UYGUN DEĞİL 


İtfaiye Daire Başkanlığı yetkililer, vatandaşları uyararak, Başkent’te bulunan baraj, göl, gölet ile kent sınırından geçen Kızılırmak ve Sakarya dahil olmak üzere hiçbir akarsuyun, yüzmek veya serinlemek amacıyla girmeye uygun olmadığını belirttiler. Yetkililer, okulların da yarın tatile gireceğine dikkat çekerek, anne-babaların, çocuklarını bu sulara girmemeleri konusunda uyarmalarını istedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19