ANKARA`DA GUINNESS LALELERİ DOĞAYA ARMAĞAN EDİLDİ

ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVALİ KAPSAMINDA GEÇEN YIL 13 EYLÜL?DE 828 KİŞİNİN KATILIMIYLA DİKİLEN VE GUİNNESS REKORLAR KİTABI?NA GİREN LALELER TÖRENLE DOĞAYA ARMAĞAN EDİLDİ.

19.04.2015 13:56:40 0
ANKARA`DA GUINNESS LALELERİ DOĞAYA ARMAĞAN EDİLDİ
 
-ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVALİ KAPSAMINDA GEÇEN YIL 13 EYLÜL’DE 828 KİŞİNİN KATILIMIYLA DİKİLEN VE GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİREN LALELER TÖRENLE DOĞAYA ARMAĞAN EDİLDİ.
 

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) düzenlediği Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest-ASF) kapsamında geçen yıl 13 Eylül’de 828 kişinin katılımıyla dikilen ve Guinness Rekorlar Kitabı’na giren laleler törenle doğaya armağan edildi.
 
Lalelerin dikildiği ATO Hatıra Ormanı’nda düzenlenen törene ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım, Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kırcı, Meclis Başkanlık Divanı Katibi ve Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Yakup Özkılıç, meclis ve komite üyeleri, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Eranıl, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.   
 
Törende bir konuşma yapan ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, lale soğanlarının dikimini ve bakımını gerçekleştiren Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini kutlayarak, “Onların gösterdiği ihtimam ve ilgi, burada güzel bir eserin vücut bulmasını temin etti” dedi. Öğrencilerin çabasının, bütün dünyada büyük önem taşıyan doğa ve çevre meselesinde nasıl hareket edilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu söyleyen Gürgür, “Giderek betonlaşan, bütün güzellik unsurlarını kaybeden, yaşanmaz bir alan haline gelen kentlerimiz içerisinde bu şekildeki yeşil alanlar buraları yaşanılır hale getirmektedir” dedi.
 
Öğrencilerin bu etkinlikte bir model ortaya koyduklarına işaret eden Gürgür, bunun diğer okullara da örnek olmasını diledi. 
 
ATO Başkanı Salih Bezci de konuşmasında, öğrencileri tebrik ederek lale soğanlarının dikilmesinde hepsinin çok büyük emeği olduğunu söyledi. ATO Hatıra Ormanı’nın Atatürk Orman Çiftliği arazisi olduğunu da hatırlatan Bezci, “Burası Ankara’ya, Türkiye’ye miras bırakılmış bir arazi... O zaman Atatürk’e ‘Burası çorak arazi, bir şey olmaz’ demişler. Ama gördüğünüz gibi çiçekleri diktiğimizde hepsi de çıktı. Hepinizin eline sağlık” dedi. Lale yetiştiriciliğini ticari bir faaliyet haline dönüştürmek gerektiğine dikkati çeken Bezci, İtalya ve Hollanda’yı örnek verdi.  
 
-AYNI ANDA 828 KİŞİ LALE SOĞANI DİKTİ
 
ATO Meclis Başkanlık Divanı Katibi ve Çiçekçiler ve Baharatçılar Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Yakup Özkılıç ise aynı anda 828 kişinin katılımıyla “dünyanın en çok kişiyle çiçek soğanı dikimi” rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiklerini söyledi. Rekor denemesine katılanların 6’şar adet lale soğanı diktiğini anlatan Özkılıç, dikimi gerçekleştiren Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin her hafta gelerek çiçekleri suladıklarını kaydetti. Dikilen 4 bin 968 lale soğanın baharıyla gelmesiyle birlikte çiçek açtığını söyleyen Özkılıç, “Biz bu laleleri kesmek yerine doğaya armağan ediyoruz” diye konuştu. 
 
Törenin ardından lale soğanlarının dikimine emeği geçen kurum ve kuruluşların temsilcilerine el yapımı seramik kaftan hediye edildi. Daha sonra Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halkoyunları Ekibi, Edirne halkoyunlarından örnekler sundu.

   

 

ARTUKLU HABER AKJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00