Ankara?da kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor? İşte detaylar?

Ekonomisi sanayi ve ticarete dayanan Ankara, 1923 yılından bu yana Türkiye?nin başkenti olarak adından söz ettiriyor. Şehir aynı zamanda 5 milyonu aşan nüfusuyla dikkat çekmeyi başarıyor.

24.10.2018 17:51:46 0
Ankara?da kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor? İşte detaylar?

Ankara’da kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler

Ankara’da kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor? İşte detaylar… 

 

İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Ankara, Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehri olarak dikkat çekiyor.  Ankara’nın etrafı Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir şehirleri ile çevrilidir. Ekonomisi sanayi ve ticarete dayanan Ankara, 1923 yılından bu yana Türkiye’nin başkenti olarak adından söz ettiriyor. Şehir aynı zamanda 5 milyonu aşan nüfusuyla dikkat çekmeyi başarıyor.

 

Başkent Ankara, merkezi konumu nedeniyle ulaşabilir bir şehir olarak ön plana çıkmayı başarıyor. Türkiye’nin pek çok noktasından kolaylıkla ulaşımın sağlandığı büyük şehirlerden Ankara’da toplam 25 ilçe bulunuyor. O ilçeler ise şöyle; Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Etimesgut, Sincan, Altındağ, Pursaklar, Gölbaşı, Polatlı, Çubuk, Kahramankazan, Beypazarı, Elmadağ, Şereflikoçhisar, Akyurt, Nallıhan, Haymana, Kızılcahamam, Bala, Kalecik, Ayaş, Güdül, Çamlıdere ve Evren. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Çankaya, en az nüfuslu ilçesi ise Evren oldu.

 

Ankara emlak piyasası 

 

Konut fiyat artışında lider şehirler arasında gelen Ankara’da kiralık daire talebi artış gösteriyor. Kamu sektörünün ağırlıkta olduğu Ankara’da yaşayanlar ve yaşamak için bölgeye gelenler kiralık daire fiyatlarını yakından inceliyor. Peki, Ankara kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor? Ankara’da kiralık daire ararken nelere dikkat edilmeli? İşte Ankara’da kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

 

Ankara kiralık daire fiyatları ne kadar? 

 

Başkent Ankara’da memur ve öğrenci sayısının fazla olması kiralık daire talebini artırıyor.  Özellikle öğrenciler son yıllarda yurtlar yerine kiralık daire tutmayı tercih ediyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Ankara kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 595 TL, maksimum 991 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı ise 793 TL olarak gösteriliyor. Şehirde kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. 

 

Ankara’da kiralık daire ararken dikkat edilmesi gereken 6 madde:  

 

  1. Başkent Ankara’da kiralık daire ararken ilk olarak nasıl bir ev istediğinize karar vermelisiniz.
  2. Bütçenizi belirlemeli ve bu doğrultuda arayışa geçmelisiniz. 
  3. Fiyat araştırması yapmalı ve piyasa değeriyle kıyaslamalısınız.
  4. İlan fotoğrafları sizi yanıltabilir, bu nedenle kiralık daire arayışında beğendiğiniz evleri yakından incelemelisiniz. 
  5. Oturacağınız daireye karar verdiyseniz, evin tesisatının sağlam olup olmadığını, aylık apartman giderleri gibi detayları öğrenmelisiniz. 
  6. Oturacağınız daireyi kiralamada kararlıysanız kira sözleşmesini hazırlarken; kira tutarı, yıllık kira artış oranı, depozito, masraflar, apartman aidatı, evi teslim alma-teslime etme şekilleri, ödeme zamanı ve evin teslim koşulları gibi unsurların sözleşmede yer almasına özen göstermelisiniz. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88