ANKARA`DA MARKA FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Ankara?yı marka kent yapmak ve Ankara?dan global markalar çıkarmayı hedefleyen Ankara Ticaret Odası?nın (ATO) bu yıl ilkini düzenleyeceği ?Ankara Marka Festivali-AMF? 7 Aralık Pazartesi günü Ankara Congresium?da başlayacak.

5.12.2015 11:08:09 0
ANKARA`DA MARKA FESTİVALİ BAŞLIYOR!

Ankara’yı marka kent yapmak ve Ankara’dan global markalar çıkarmayı hedefleyen Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) bu yıl ilkini düzenleyeceği “Ankara Marka Festivali-AMF” 7 Aralık Pazartesi günüAnkara Congresium’da başlayacak.
 
Çalık Holding’in ana sponsorluğunda 7 – 8 - 9 Aralık 2015 tarihlerinde yapılacak olan festivale, bireysel marka haline gelmiş ulusal ve uluslararası 64 konuşmacı katılacak. Festival boyunca 23 konferans ve 17 eğitici oturum gerçekleştirilecek. Festivalde, dünyaca ünlü marka gurularından öğütler, global markalardan deneyim paylaşımları, başarı öyküleri ve markalaşmanın yol haritaları yer alacak. 
 
“Güçlü Ekonomi, Büyüyen Türkiye” sloganı ile düzenlenen festivalde konuşmacılar, markalaşma, yenilikçi fikirlerin harekete geçirilmesi, global ölçekte Türkiye’nin başarılı markaları, inovatif pazarlama ve marka, patent ve lisanslamanın marka kalıcılığındaki önemi, radyo, reklam ve iletişimin markalaşmadaki etkileri konularında konuşmalar yapacaklar.
 
-FESTİVALE KATILIM ÜCRETSİZ-
 
Katılımın ücretsiz olacağı Ankara Marka Festivali’ne isteyenler 
http://www.ankaramarkafestivali.com/form/ adresinden kayıt yaptırarak izleyici kartını alabilecek. Festivalde konuşmacılar, Ankara Congresium’un 3 bin 100 kişilik Gordion Oditoryum ve 600 kişilik Angora salonlarında eş zamanlı olarak söz alacaklar.
 
Etkinliğin ilk günü, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve ATO Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu’nun açılış konuşmalarının ardından festival konuşmacılarının tanıtımına geçilecek. Festivalin ilk konuşmacısı Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık olacak. Çalık’ın Gordion Salonu’ndaki “Nasıl Yaptım? Ne Yapmalı?: Bir Girişimcinin Hatıra Defteri” başlıklı konuşması saat 10:00’da başlayacak.
 
-İLK GÜN PROGRAMI-
 
Moderatörlüğünü Meltem Acet ve Başak Temel’in yapacağı festivalde ilk gün söz alacak konuşmacıların isimleri şöyle:
 
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, TAI Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin, FNSS Genel Müdür Danışmanı Haluk Bulucu, Markam Kurucu Ortağı ve Yöneticisi Güven Borça,Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, DeFacto Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Derya Sevgin Palamutçuoğulları, DeFacto’nun marka yüzü ve moda danışmanıBuse Terim, SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, mimar Prof. Stephan Braunfels, TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Günaydın Et Restoranları Kurucusu ve Yönetici Ortağı Cüneyt Asan, İstanbul Cerrahi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Melih Hulusi Us, Medikal Turizm Derneği USA Avrupa Başkanı Selin S. Yıldırım, Nurus Yönetim Kurulu Üyesi ve Nurus Design Lab Kurucu Yöneticisi M. Renan Gökyay, TOBB Yükseköğretim Meclisi Başkanvekili ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili Haluk Kalyoncu,Akademisyen, Yazar ve Yeni Nesil Pazarlama Uzmanı Yüce Zerey, Sinpaş GYO Pazarlama ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci, I-AM Marka Direktörü ve Kurucu Ortağı Pero Trivunovic ve BUYBOX Yönetim Kurulu Üyesi Tanyel Demirel. 
 
-GELECEĞİN MARKA LİDERLERİ KAMPI-
 
Festival boyunca, genç girişimciler ve üniversite öğrencileri için teşvik edici ve eğitici oturumlar düzenlenecek. Ekonominin geleceğine yön verecek ve başarılı markaların yaratıcısı olacak gençler, marka dünyasının lider isimleriyle Geleceğin Marka Liderleri Kampı’nda bir araya gelecek. Bu isimler arasında Gürül ÖğütAmaç Ukav, Aziz Yayla, Gökhan Akça ve Gözde Akkal da bulunuyor.   
 
Başkent’in en büyük fuar merkezi olan Congresium kompleksinde pek çok marka stant açacak. Ana fuaye alanında ise fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven’in katkılarıyla düzenlenen fotoğraf ve resim sergileri yer alacak.   
 
Festivalin ilk gün programı, sinema-tiyatro oyuncusu ve sanatçı Serhat Kılıç’ın konseriyle son bulacak.
 
-MARKA YOLCULUĞUNA DAVET-
 
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, güçlü markaları ile Ankara’nın ekonominin ve markalaşmanın da başkenti olacağını söyledi. Ankara’nın marka değerine yakışır bir festival düzenlediklerini vurgulayan Bezci, “Ankara Marka Festivali, bugüne kadar Ankara’da yapılan en geniş katılımlı ve uluslararası nitelikte marka festivali olacak” dedi.
 
Girişimcileri, şirket yöneticilerini, üniversite öğrencilerini ve ilgi duyan herkesi festivale katılmaya davet eden Bezci, şöyle konuştu:
 
“Ankara Alışveriş Festivali’nden sonra Ankara Marka Festivali ile yeni bir markalaşma yolculuğuna çıkıyoruz. Herkesi bu yolculukta bize eşlik etmeye davet ediyorum. Ankara Marka Festivali, katılımcılar açısından paha biçilmez bir deneyim olacak.” 
 
Festivalin her yıl düzenleneceğini kaydeden Bezci, ATO olarak Ankara Alışveriş Festivali’nin yanı sıra  şehre bir festival daha kazandırdıklarını söyledi.  
 
-FESTİVALİN SPONSORLARI-
 
Festivalin Platin Sponsorluğu’nu Çalık Holding üstlenirken Nurus ve AnadoluJet Altın Sponsor,Defacto, Ströer Kentvizyon, Outbox, Buybox ve AVIS Gümüş Sponsor,  SBK Holding, Kutup A.Ş. ve Doğa Koleji Bronz Sponsor oldu. Festivalin medya sponsorları arasında ise Hürriyet Gazetesi, Power FM, NTV, Fortune, Scorp, Haberler.com, ÜniversiteMedya, Portline,MindShare ve Mobil Board yer alıyor.
 
Öte yandan, Ankara Marka Festivali, Başkent restoranlarında, üzerinde reklamının yer aldığı kağıt Amerikan servisler ile de tanıtıldı. ATO Reklam, Marka ve Pazar Geliştirme Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu, toplam 50 bin adet Amerikan Servisi’nin Başkent’teki bazı restoranlarda kullanıma sunulduğunu belirterek, “Festivali servislerde yer alan reklamlardan öğrenen müşteriler, festival için kayıt yaptıracaklarını belirterek restoranlardan ayrılıyorlar” dedi.Hacıosmanloğlu, Ankara’nın marka yolculuğuna her kesimi dahil etmek ve festival heyecanını paylaşmak için diğer tanıtım araçlarının yanı sıra Amerikan servisleriyle de tanıtımı tercih ettiklerini kaydetti. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00