ANKARA`DA OTO GALERİLERİ`NDEN GÖKÇEK`E PROTESTO

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Ankaralı Galericiler, yaşadıkları mağduriyet sebebi ile protesto eylemi yaparak taleplerini dile getirdi.

6.04.2016 08:28:19 0
ANKARA`DA OTO GALERİLERİ`NDEN GÖKÇEK`E  PROTESTO

Ankaralı ikinci el otomobil satışı yapan Galericiler; Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda ikinci el otomobil alım satımı yapan Galerilerin 1 Mart’a kadar şehir dışına taşınması kararı dolayısıyla yaşadıkları büyük mağduriyet dolayısı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde protesto eylemi yaptı.

Ankara’nın dört bir tarafından gelen Galericiler ekmek teknelerinin kapatılmasına, tüm çalışanları ile birlikte galericilerin ekmeği ile oynanmasına karşı sessiz kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Ankaralı Galericiler, yaşadıkları mağduriyet sebebi ile protesto eylemi yaparak taleplerini dile getirdi.

-“1500 galeriye 550 dükkan olmaz!”-

Ankaralı galericiler gösterilen yerin kapasitesinin 550 olduğunu oysa şehir içinde faaliyet gösteren galerici sayısının bin 500 olduğunu ayrıca mevcut galericiler sitesindeki fiyatların son derece yüksek olduğunu belirterek taşınma işinin maddende imkansız olduğunu söyleyerek çözümsüzlük ve kaos için değil aksine çözüm ve uzlaşı için bu eylemi yaptıklarını ifade ettiler. Taleplerinin daha öncede vaat edilen Gölbaşı Galericiler Sitesinin yapımı için kendilerine süre verilmesi olduğunu belirten Galericiler Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile birlikte bu sorunun çözülebileceğini ifade ettiler.

- “Verilen sözler tutulsun Gölbaşı galericiler sitesi yapılsın”-

Protesto Eyleminde Galericilerin taşıdığı dövizlerde yazan sloganlar son derece düşündürücü ve dikkat çekiciydi. Dövizlerde yazan sloganlardan bazıları şöyle: “Ranta teslim olmayacağız”, “Rantın değil ekmeğimizin peşindeyiz”, “Verilen sözler tutulsun Gölbaşı galericiler sitesi yapılsın”, “Ekmeğimizle oynamayın!”, “Ranta değil halka hizmet istiyoruz”, “Rantın değil dürüst esnafın yanında olun!”, “Süre istiyoruz...”, “Karmaşa değil düzen için süre”, “Hakkın ve halkın yanında esnaflarız...”, “Adalet baskı değil eşitliği sağlamaktır”, “Gölbaşı galericiler sitesini istiyoruz...”, “Karşımızda değil yanımızda durun”, “Ankara'nın başkanı Ankara'nın esnafına sahip çık!”, “Bizler çözüm için buradayız sizler neredesiniz?”, “1500 galeriye 550 dükkan olmaz!”, “Galerici ranta boyun eğmez!”, “İzin verin biz yapalım SİTEMİZİ”, “Derneğimiz var Koopertifimiz var Fırsatımız yok! Fırsat verin!”, “Ekmeğimiz için Çözüm için toplandık...”, “Birliğimize, Sesimize kulak verin...”, “Galerici Belediye el ele, Gölbaşı Galericiler sitesine...”, “Ekmekle oynamak günahtır...”, “Kul hakkı günahtır...”, “Galericiler kayıt dışılığa itiliyor!” …

-Oto galerilerin taşınmasına ilişkin süreç-

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 15 Ocak'taki toplantısında 2. el oto alım satımı yapan oto galerilerinin 1 Mart'a kadar Esenboğa yolundaki iş yerlerine taşınması kararı alınmıştı.

Kararda, Ankara’da ikinci el oto alım satımı yapan iş yerlerinin yaygınlaştığı, apartmanların giriş katlarının oto galerileri tarafından kiralandığı, araçların da yol kenarlarında, kaldırımlarda ve yollarda sergilenmesi nedeniyle yayaların kaldırımlarda rahat yürümeleri ve trafiğin sağlıklı akışının engellediği belirtilmişti. 1 Mart 2016'ya kadar kent merkezinin dışına taşınmayan oto galerilerinin ruhsatlarının iptal edileceği, iş yerlerinin de mühürleneceği açıklanmıştı.

Bazı iş yeri sahipleri, Büyükşehir Belediye Meclisi kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açmıştı.

Ankara 7. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemin, "Ruhsat iptali ve iş yerinin faaliyetten mene ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabileceği" gerekçesiyle 22 Şubat 2016'da yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Taşınma kararıyla ilgili Ankara 7. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini belirten bazı iş yeri sahipleri, yargı sürecinin tamamlanmasını bekleyeceklerini, bu süre içinde de kent merkezindeki faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22