Ankara?da Süne İle Mücadele Çalışmaları Başladı

Ankara Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarım arazilerinde süne mücadelesi başlattı.

11.06.2017 11:10:02 0
Ankara?da Süne İle Mücadele Çalışmaları Başladı

Ankara Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarım arazilerinde süne mücadelesi başlattı.

 

Başkentin 21 ilçesinde 16 Mayıs’ta başlatılan süne mücadelesinde yaklaşık 150 kişilik ekip görev aldı. 2017 yılında tahmini olarak 7 milyon dekarın üzerinde bir alanda hububat ekimi gerçekleştirilen başkent Ankara’da ekipler, 4.741.640 dekar alanda sürvey çalışması yürütüyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, buğday başağındaki taneleri emerek ekmeklik olma özelliğini kaybettiren böcek olan sünenin yol açtığı zararın önlenmesi için ilaçlama ve biyolojik mücadele yöntemi uyguluyor.

 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, arazide yaptıkları incelemelerle ilaçlama yapılması gereken buğday ekili alanları tespit ederek ilgili muhtarlıklar kanalıyla çiftçileri uyarıyor. Süne tespit edilen tarlalarda da çiftçilerin, Bakanlığın tavsiye ettiği ilaçlarla zaman kaybetmeden ilaçlama yapmalarını sağlıyor. 

 

Süne ile mücadelede ikinci yöntem olarak küçük faydalı böceklerden yararlanılarak biyolojik mücadele çalışması yürütülüyor. Uygulama ile faydalı böcekler süne yumurtasına kendi yumurtasını bırakarak yeni sünelerin üremesini engelliyor. 

 

Süne ile mücadeledeki amacın, buğdayın ekmeklik özelliğini korumak ve çiftçinin ürettiği ürünün kalitesini, değerini artırarak hem çiftçilerin hem de ülke ekonomisinin kazançlı çıkmasını sağlamak olduğunu ifade eden Ankara Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, çiftçilere uyarılarda bulunarak süne mücadelesinde görev alan teknik ekiplerin kararına göre ilaçlanması gereken alanlarda zaman geçirmeden ilaçlamanın yapılmasını istedi. İl Müdürü Korkmaz, “Doğayı korumak adına, ilaçlama kararı alınmayan yerlerde ilaçlama yapılmasın.” dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78