ANKARA`DA:``ÜCRETSİZ KLİMALI TABUT``DÖNEMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ?188 Alo Cenaze? hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Cenazelerini definden önce evlerinde bir süre bekletmek isteyenlere klimalı tabut tahsis ediliyor.

10.09.2015 08:10:56 0
ANKARA`DA:``ÜCRETSİZ KLİMALI TABUT``DÖNEMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “188 Alo Cenaze” hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Cenazelerini definden önce evlerinde bir süre bekletmek isteyenlere klimalı tabut tahsis ediliyor.
Verdiği hizmetin sınırlarını Başkent’in dört bir yanına taşıyarak, acı günlerinde Ankaralıların yanında olan Büyükşehir Belediyesi, sıcak günlerde cenazelerinin bir günlüğüne de olsa evlerinde kalmasını arzu eden vatandaşlara cenazenin bozulmaması için “klimalı tabut” tahsis ederek yardımcı oluyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin Ankaralılara özel bir hizmeti olarak uygulamaya konulan ve ücretsiz olan klimalı tabut tahsisi, yine vatandaşların “188 Alo Cenaze” hattından talepte bulunmaları sonucu gerçekleşiyor. 
Mezarlıklar Şubesi Müdürlüğü, bu hizmetini çocuk, yetişkin ve battal boy olmak üzere 3 boyuttaki klimalı tabut uygulamasıyla gerçekleştiriyor.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı görev yapan “188 Alo Cenaze” ekipleri, Ankara sınırları içinde günde ortalama 20 cenazeyi, defin alanlarına ücretsiz taşıyor. 
Cenaze sahiplerinin psikolojik ve fiziki durumlarını göz önünde tutan “188 Alo Cenaze”Merkezi, dini vecibelerin yerine getirilmesinden, defin için ölüm raporunun hazırlanmasına ve defin işleminin sonuna kadar Ankaralılara ücretsiz hizmet veriyor. 
“188 Alo Cenaze” hizmeti kapsamında, bir telefonla hareket etmek üzere merkezde 15 cenaze aracı hazır bekliyor. Her araçta şoför, imam ve taşıyıcı görev yapıyor. Yetkililer, özellikle vefatın evde gerçekleştiği durumlarda, araçta bulunan görevli imam tarafından dini vecibeler yerine getirildikten sonra cenazenin alındığını ve defin alanına taşınarak yine dini vecibeler yerine getirildikten sonra gömme işleminin tamamlandığını ifade ettiler. 
Yetkililer, gerektiğinde de görevli doktor tarafından defin için ölüm raporu hazırlandığını söylediler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30