ANKARA DİKMEN VADİSİ PARKINA DEV ATATÜRK PORTRESİ

Ankara?nın orta yerinde binlerce çeşit bitkisi ile Çankaya ilçesinde bulunan Dikmen Vadisi adeta cennetten bir köşe gibidir. Ankara Büyükşehir Belediyesi ?nin kente kazandırdığı Dikmen Vadisi Parkı rekreasyon alanına ,Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı

Belediye Haberleri 29.10.2019 11:29:04 0
ANKARA DİKMEN VADİSİ PARKINA DEV ATATÜRK PORTRESİ

 

Ankara’nın orta yerinde binlerce çeşit bitkisi ile Çankaya ilçesinde bulunan  Dikmen Vadisi adeta cennetten bir köşe gibidir. Ankara Büyükşehir Belediyesi ’nin kente kazandırdığı Dikmen Vadisi Parkı rekreasyon alanına ,Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş dev Atatürk Portresi yaptırdı.

 

Dikmen Vadisi Parkının Sinan Mahallesine yakın olan bölümde  yaptırılan dev Atatürk Portresi vadinin her tarafından görülebilecek şekilde yapıldı.Cumhuriyetin 96 Kuruluş yoldönümü öncesinde tamamlanan portre ,spor yapan vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgesel gelişim ve çok amaçlı kentsel dönüşüm projesi olarak tasarlanan Dikmen Vadisi Parkı, 1994, 2002 ve 2009 yıllarında tamamlanmış olan 3 etabıyla dinlence ve sportif imkanları ile Başkentin göz bebeği haline gelmişti.

 

Uzun yıllardır ihmal edilen ve Büyükşehir Belediyesi tarafından kaderine  terk edilen Dikmen Vadisi Parkının yürüyüş yolları zor yürünecek durumda,Havuzlarının çoğu arızalı durumda bulunan  Dikmen Vadisi Parkının müdavimleri parkın yeniden eski günlerde olduğu gibi canlandırılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından  çalışmalara hız verilmesini istiyorlar.

 

Vadi Parkı içerisinde bulunan kafetarya ve Oturma alanları ise  atıl durumda ,Vadide ağaçlar altında barınan yüzlerce sokak  Köpekleri de adeta vatandaşların korkulu rüyası haline gelmiş durumda ,Vadide yürüyüş yapan vatandaşların zaman zaman Köpeklerin saldırısına uğraması nedeniyle buraya yürüyüş ve spor yapmak üzere gelen vatandaşlar ellelrinde uzun soplarla dolaşarak kendilerini sokak köpeklerinden korumaya çalışıyorlar.

 

Vadi de Görev yapan güvenlik görevlilerinin bile çaresiz kaldığı sokak köpekleri çocuklar ve yaşılılar için büyük tehlike arz ediyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33