Ankara Giyim sanayicilerinden Kızılay için önemli adım

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği, terör saldırısında zarar gören iş yerlerinin vergi ödemeleri ve sigorta primlerinin iki yıl süreyle ertelenmesi için harekete geçti.

23.03.2016 09:59:50 0
Ankara Giyim sanayicilerinden Kızılay için önemli adım

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği, terör saldırısında zarar gören iş yerlerinin vergi ödemeleri ve sigorta primlerinin iki yıl süreyle ertelenmesi için harekete geçti.
 
Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Kızılay’da terörist saldırıdan zarar gören iş yerlerinin büyük çoğunluğunun hazır giyim mağazaları olduğunu hatırlatarak “Bombalı saldırıda zarar gören tüm iş yerlerinin yaralarını sarmak üzere, bölge esnafının sigorta primleri ve vergi ödemelerinin en az iki yıl süreyle ertelenmesi için ticaret ve sanayi odalarıyla, yerel yönetimlerle ve hükümet yetkilileriyle gerekli işbirliklerini sağlayarak ivedilikle ortak bir çalışma başlatacağız” dedi.

Kızılay, perakende ticaretin kalbi
Geçtiğimiz cumartesi Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ve 30’a yakın sivil toplum kuruluşuyla birlikte patlamanın yaşandığı bölgeye karanfil bıraktıklarını ve saldırıdan zarar gören Kızılay esnafını ziyaret ettiklerini hatırlan Karakuş, “Patlamadan etkilenen bölgede giyim mağazaları ağırlıkta olmak üzere, iş merkezleri, restoranlar, büfeler bulunuyor. Kızılay, günde bir milyona yakın yaya trafiğiyle, binlerce insana sağladığı istihdam ile başkentte perakende ticaretin kalbi. Bu kapsamda zararın tazmin edilmesi, sigorta primleri ve vergi ödemelerinin en az iki yıl süreyle ertelenmesi için temaslar yürüteceğiz” diye konuştu.

Güvenlik algısı iş hacmini düşürdü
Patlama nedeniyle paniğe kapılan Ankaralıların zorunlu olmadıkça Kızılay ve çevresine gitmediklerini ifade eden Karakuş, güvenlik tedbirleri kapsamında bazı kaldırım ve güzergâhların yaya trafiğine kapatılması nedeniyle bölgedeki iş hacminin de büyük ölçüde düştüğünü söyledi. Karakuş şöyle devam etti; “Hain saldırıda yaşamlarını yitiren 35 masum insanımızın acısı hala yüreğimizde. Ancak Kızılay’ı korku tüneli haline getirmek isteyen teröre fırsat vermemek ve evine ekmek götürme derdinde olan esnafın yaralarını acilen sarmak için gereken adımları hızla atarak bu zor günleri hep birlikte atlatacağız.”
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00