ANKARA İL NÜFUS`TAN EĞİTİM SEMİNERİ

Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından Mamak Kültür Merkezinde ?İlçe Nüfus Müdürleri 2015 yılı Hizmet İçi Eğitim Semineri?düzenlendi..

8.10.2015 19:56:55 0
ANKARA İL NÜFUS`TAN EĞİTİM SEMİNERİ

Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından Mamak Kültür Merkezi'nde  “İlçe Nüfus Müdürleri  2015 yılı Hizmet İçi Eğitim Semineri”düzenlendi.

         Seminere Ankara İl Nüfus ve vatandaşlık Müdürü Uğur Kuşçu,Ankara Merkez ilçe Nüfus Müdürü Salih Çakmak ve 24 ilçe Nüfus Müdürlerİ,Nüfus şefleri,Nüfus Memurları ve İlçe Belediyelerinde görevli Evlendirme Memurları katıldı.
           Adres kayıt sistemi mevzuatı ile Nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü tarafından illere gönderilen Genelge talimat,ve görüşler,evlendirme iş ve işlemleri hakkında 06.10.2015 tarihinde Mamak Kültür Merkezinde saat 09.30 ile 15.00 saatleri arasında 24 ilçe Nüfus Müdürü, ilçe Nüfus Şefleri ve  Her ilçeden 1 Nüfus Memuru ile İlçe Belediyelerinde görevli Evlendirme Memurlarının katıldığı Eğitim semineri gerçekleştirildi.
Eğitim seminerinde bir konuşma yapan Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Kuşçu;''Vatandaş odaklı hizmet anlayışını benimsediklerini belirterek,Nüfus ve vatandaşlık işlerinde vatandaşın hizmete daha kolay erişimini sağlanması için gerekenlerin yapıldığını ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

            Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS)’nin hayata geçmesi ile birlikte daha önceden çok zor şartlarda manuel olarak yapılan nüfus hizmetlerinin vatandaş odaklı hizmete dönüştüğünü ifade eden Kuşçu:'' Son yıllarda kamu hizmetinde yapılan vatandaş odaklı hizmetteki değişim ilk önce nüfus idarelerinde yapıldı. MERNİS Projesi ile teknoloji kullanılarak nüfus işlemlerinde köklü bir değişiklik yapıldı. Böylelikle vatandaşa daha hızlı, kolay ve kaliteli hizmet sunuldu.”  ifadelerini kullandı.

            Teknolojinin hizmeti kolaylaştırdığını ama hizmeti en iyi yapan o teknolojiyi kullanan insanın davranışı olduğunu söyleyen İl Müdürü Kuşçu: “Hizmet;  hizmeti yapan kişinin hizmeti alan insana olan bakışı, davranışı ve sevgisi ile değişir.  O nedenle vatandaşa davranış çok önemli. Devlet memurları devamlı güler yüzlüdür ve vatandaşın hizmetkarıdır. Bizde bu anlayışla çalışacağız. İnsanların teşekkür etmesini sağlamalı, hizmeti en iyi şekilde yapmalıyız. Vatandaşa hizmeti eşit bir şekilde yapmalıyız. Ankara'da  adil davranış hakim olsun.” diye konuştu.

           Ankara il Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Uğur Kuşçu'nun  konuşmasının ardından ,Gene İl Nüfus Müdürü  Kuşçu tarafından katılımcılara  eğitim verildi.
  Daha sonra Seminere katılanlara Profesyonel Koç,Eğitmen ve Yazar İsmail Polat tarafından ''Başarı Yolunda içsel Motivasyon''Eğitimi verildi.

Mamak Belediyesi MKM'de gerçekleştirilen eğitim seminerine katılan Personel,Seminerin çok yararlı geçtiğini belirterek,Seminer sayesinde gerek Meslektaşları ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını Seminer sayesinde Bilgilerinin tazelendiğini belirterek,Hizmet içi seminerlerin tekrarında yarar olacağını ifade ettiler.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor