Ankara Kulübü`nden Başkan Kalkan`a Ziyaret

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, yönetim kurulu ve onur kurulu üyeleri, seymenler, şube başkanları, kadın kolları ve birim yöneticileriyle birlikte Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan`a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

25.07.2019 13:32:56 0
Ankara Kulübü`nden Başkan Kalkan`a Ziyaret

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, yönetim kurulu ve onur kurulu üyeleri, seymenler, şube başkanları, kadın kolları ve birim yöneticileriyle birlikte Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

Seymen Konağı Kalecik Müzesi Olarak İşlev Görecek

 

İlk olarak Aksoylar Konağı'nı gezen heyete, Başkan Kalkan'da konakta eşlik etti. Ardından Kalecik Belediyesi tarafından Ankara Kulübü Derneği Kalecik Şubesi'nin kullanımına tahsis edilen Seymen Konağı gezildi. Özaslan, konağın şube faaliyetlerinin yanı sıra Kalecik mutfağı, etnoğrafyası, halkbilimi ile ev sahipliği yapacağı bilimsel ve geleneksel toplantılar ile yaşayan bir Kalecik Müzesi olarak işlev göreceğini söyledi. Kalkan da Ankara Kulübü gibi Başkent Ankara'nın en köklü ve önemli sivil toplum kuruluşuyla işbirliğinde olmaktan mutluluk duyacağını ve Seymenlik, Bacıerenlik geleneği başta olmak üzere bizi biz yapan değerlere sahip çıkacağını ifade etti.

 

Özaslan da, ''Kültürümüzü yaşatma konusunda bize destek veren Kalecik Belediye Başkanımız Duhan Kalkan Beye teşekkür ediyor; Kalecik Seymen Konağımızın Kalecik İlçemize, Başkent Ankara'mıza ve tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.'' dedi.

 

Ziyaret sonunda Özaslan sıcak ev sahipliği için Kalkan'a teşekkür ederek, seymen heykelciğini takdim etti. Başkan Kalkan'da ziyaret sebebiyle memnuniyetini belirterek, ''Kalecik sizin eviniz daha sık bir arada olmayı isteriz.'' dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/KALECİK


29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64