ANKARA KÜLUBÜNDEN ``ANKARA`DA SEYMENLER`` PANELİ

Ankara Kulübü Derneği, Nazım Hikmet Kültür Merkezi`nde ``Ankara`da Seymenler`` adlı bir panel gerçekleştirdi.

27.03.2018 11:45:37 0
ANKARA KÜLUBÜNDEN ``ANKARA`DA SEYMENLER`` PANELİ
 
Ankara Kulübü Derneği, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde ''Ankara'da Seymenler'' adlı bir panel gerçekleştirdi.
 
 
Ankara Kulübü Derneği,Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Uzunca'nın konuşmacı olduğu panelde Özaslan, Ankara Kulübü Derneği'nin tarihçesini ve faaliyetlerini anlatarak başladığı konuşmasına Seymenlik geleneğini ayrıntılı bir biçimde anlatarak devam etti. Geleneğin en rafine şekilde Ankara'da yaşatıldığını vurgulayan Özaslan, bunun temel sebebinin Ankara'da oluşan devlet yapılanmasının devamı niteliğinde olmasından kaynaklandığını söyledi.
 
 
Yüzlerce yıldan beri sivil bir oluşum olarak varolan Seymenlik geleneğinin, Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra Ulu Önder’in direktifleriyle kurulan Ankara Kulübü Derneği çatısı altında büyük bir titizlikle yaşatılmakta ve gelecek kuşaklara aktarılmakta olduğunu ileten Özaslan'ın konuşmasının ardında  Ankara Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyesi de olan Seymen Müslüm Arslan tarafından Seymenlik Geleneği içerisinde yaşatılan Sinsin Geleneği anlatıldı.
 
Dernek Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Uzunca'nın da Seymen oyunları ve Zeybek türlerini anlattığı konuşmasının ardından misafirlerin de katıldığı Seymen Oyunları oynandı. TUBİL Halk Dansları Topluluğu tarafından Dr. Metin Özaslan, Mustafa Uzunca ve Seymenbaşı Gürcan Maden'e plaket verildi.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
 
 
 
 
 

24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62