ANKARA KULÜBÜNDEN DEV İFTAR YEMEĞİ

Ankara Kulübü Derneği tarafından her ramazan ayının altıncı gününde gerçekleştirilen ramazan iftarı bu sene de yoğun bir katılımla yapıldı.

12.06.2016 10:30:34 0
ANKARA KULÜBÜNDEN DEV İFTAR YEMEĞİ

Ankara Kulübü Derneği tarafından her ramazan ayının altıncı gününde gerçekleştirilen ramazan iftarı bu sene de yoğun bir katılımla yapıldı.
Ankara Konağı Kır Bahçesinde düzenlenen iftar programına CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ankara bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, MHP MYK eski üyesi ve Milletvekili İbrahim Çiftçi ,Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Anıtkabir eski Komutanı emekli Piyade Albaya Muzaffer Taytak,Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Kandazoğlu, Çankaya Belediyesi Eski Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Merhum Gazeteci Uğur Mumcu’nun abisi Ceyhan Mumcu gibi isimlerin yanında Ankaragücü’nün “Gecekondu” adıyla bilinen taraftar grubu da katıldı.

RAMAZAN AYI BARIŞ VE KARDEŞLİĞİ TEMSİL EDER

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan Ramazan Ayının Ankara’da eskiden ramazan ayının nasıl geçtiğine değinerek şunları söyledi: Ramazan Ayı rahmet ve bereket ayıdır, İslam Dünyasında onbir ayın sultanıdır. Ramazan Ayı’nın en büyük özelliği barış ve kardeşlik ayı olmasıdır. Ramazanda insanlar birbirine şeker verir. Şeker, İslam Dünyasında tatlı dili, barışı temsil eder. Ama bugün etrafımıza baktığımızda Müslümanlar birbirini katlediyor. Ramazan Ayı’nın ruhuna aykırı bu durumların ülkemize sıçramamasını istiyoruz. İslam Dünyasının büyük bölümü sosyal ve kültürel anlamda bizi izliyor. Buda Türkiye’nin İslam Dünyasının amiral gemisi olduğunu gösteriyor. Bunda da en önemli etken büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Atatürk ile kader birliği yapmış Ankaralı atalarımızdır. Ramazan Ayında tüm atalarımızı ve Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyorum.

KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ

Cumhuriyete sahip çıkarak kardeşçe yaşayacağız diyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “ ülkelerin başkentleri o ülkeler için simgeleridir. Bizim başkentimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği Ankara’dır. Nerde yaşarsak yaşayalım Ankara’ya sahip çıkmak Türkiye’nin tüm yurttaşlarının görevidir. Ankara’mız simgedir. Ankara’dan koparılmak istenen tüm değerlerimize karşı çıkmak tüm yurttaşlarımızın görevidir. İçinden geçtiğimiz şu günlerde diyoruz ki ne ülkemizi böldürürüz ne de Cumhuriyeti yıktırırız. Bizim yeni reçetelere ihtiyacımız yok. Reçetemizi Mustafa Kemal Atatürk verdi. Cumhuriyete sahip çıkarak kardeşçe yaşayacağız.”dedi.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62