ANKARA MAREV MÜZİK TOPLULUĞUNDAN MUHTEŞEM KONSER

Sanat Koordinatörlüğünü Muhittin Özyardımcı`nın,Şefliğini Arif Çelik?in yaptığı Ankara Marev Müzik Topluluğu, Ankara Mardin Kültür Evi?nde yaklaşık 400 kişiye Muhteşem bir Konser verdi.

30.04.2016 01:29:52 0
ANKARA MAREV MÜZİK TOPLULUĞUNDAN MUHTEŞEM KONSER

Sponsorluğunu Semih Erdem ve Hakan Erdem'in ,Sanat Koordinatörlüğünü Muhittin Özyardımcının,Şefliğini Arif Çelik’in yaptığı Ankara Marev Müzik Topluluğu, Ankara Mardin Kültür Evi’nde yaklaşık 400 kişiye Muhteşem bir Konser verdi.
2013 Yılında kurulan Ankara MAREV Müzik Topluluğu 19’u Bayan,18’i Erkek Korist ve 17 saz’dan  ve toplamda  54 Kişiden oluşan Müzik Topluluğu Arapça,Kürtçe,Süryanice ,Türkçe ve Ermenice olmak üzere 5 Dilden toplam 32 Parça’dan oluşan ve yaklaşık 3,5 saat süren Konser boyunca misafirlere müzik ziyafeti çekti.
 Ankara’da Mardin Kültür Evi’nde  Ankara MAREV Müzik Topluluğu tarafından yöresel Mardin müziği ile Türkülerden harmanlanan muhteşem  konser verildi.54 kişiden oluşan ve Şef Mehmet ÜÇER ’ in yönetimindeki  grup Türkçe, Arapça, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice şarkılardan ve 5 dilden oluşan bir repertuarda idinleyiecilerere  Mardin’i  yaşattığı  Konser salonunda   herkesi adeta kendinden geçirdi.
                Sanat yönetmenliğini, Köy İşleri Eski Genel Müdürü  
 Muhittin ÖZYARDIMCI ’ nın,Sunuculuğunu İlhan Şahin’in yaptığı konseri 400 Kişilik kalabalık bir grup izledi.Konseri Ünlü Arap Televizyonu El Cezire Televizyonu da izledi.Zaman Zaman çekimler yapan,El Cezire Televizyonu,MAREV Ankara Başkanı İbrahim Aysoy ile de kısa bir Röportaj yaptı.

Ankara MAREV Müzik Topluluğu Konseri öncesinde konuşma yapan MAREV Ankara Başkanı Eski  ulaştırma Bakanlarından İbrahim Aysoy yaptığı Konuşmada,MAREV ve Marsev Vakıflarının çalışmaları hakkında  bilgi vererek, Herkesi vakıflara destek vermeğe ve Vakıf çalışmalarına katkı sağlamaya davet etti.

Başkan Aysoy:''Bugün burada Bu Konserin sizlere uıalşmasında katkıları bulunan herkese ,Özelikle de Sponsorlarımız Semih Erdem ve Hakan Erdem'e şükranlarımı sunuyorum''Dedi.
Vakıfların Mardin Eğitimine önemli katkıları olduğunu belirten Başkan İbrahim Aysoy, Vakıflara Maddi manevi Katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Ankara MAREV Müzik Topluluğu Şefi Arif Çelik’te konser bitimine doğru yaptığı Teşekkür konuşmasına herkesi şok eden açıklamasını yaptı.

Şef Arif Çelik yaklaşık 2 Yıldır Şefliğini yürüttüğü,MAREV Müzik Topluluğu ile son Konserine çıktığını belirterek, Kendisinin son konseri olduğunu açıkladı.
Şef Arif Çelik,uzun süredir Mardin ile ilgili bir beste yapma düşüncesi olduğunu ancak yoğunluktan dolayı ,3 gün önce Besteyi tamamlayabildiğini belirterek Mardin için Bestelediği eserini kendisi seslendirerek, Tüm konuklar tarafından ayakta alkışlandı.
En Son olarak sahne alan Udi Yarvant’ın seslendirdiği 2 Eserden sonra konser sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ              


,
25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00