ANKARA METRO GÜZERGAHINDA DEĞİŞİKLİK

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak Keçiören Metrosu ile Batıkent Metrosu`nun bağlantı çalışmaları nedeniyleBatıkent Metro hattında, 16 Nisan Cumartesi gününden itibaren 2 ay süreyle yeni düzenlemeye gidiliyor.

9.04.2016 08:14:09 0
ANKARA METRO GÜZERGAHINDA DEĞİŞİKLİK

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak Keçiören Metrosu ile Batıkent Metrosu'nun bağlantı çalışmaları nedeniyleBatıkent Metro hattında, 16 Nisan Cumartesi gününden itibaren 2 ay süreyle yeni düzenlemeye gidiliyor. 

Keçiören Metrosu'nun Batıkent Metrosu'na olan entegre çalışmaları 15 Nisan'da başlayacak. 15 Haziran'a kadar son durak Akköprü olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın devraldığı Keçiören Metrosu'nda sona gelindi. 7 gün 24 saat çalışılarak tamamlanmaya çalışılan 8 kilometrelik 9 istasyonlu Keçiören-Gar Metrosu'nda artık son rötuşlar yapılıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Keçiören Metrosu'nun Batıkent Metrosu'na entegre çalışmaları nedeniyle Batıkent Metrosu 15 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında sadece Akköprü İstasyonu'na kadar çalışacak.
BATIKENT METRO HATTINDA YENİ DÜZENLEME
Keçiören Metrosu'nda hizmet verecek olan trenlerin bakım ve onarımlarının Batıkent-Kızılay Metro hattı üzerindeki Macunköy İstasyonu'nda yapılabilmesi için gerçekleştirilecek olan çalışma 2 ay sürecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve EGO Genel Müdürlüğü'nün planına göre Batıkent-Kızılay arası olan metro 2 ay boyunca Batıkent-Akköprü arasında Ankaralılar'a hizmet verecek.
3.jpg
VATANDAŞLAR RİNG OTOBÜSLERİ İLE TAŞINACAK

Bu süre zarfında Batıkent, Yenimahalle, İvedik ve Demetevler gibi istasyonlardan metroya binerek Kızılay'a gitmek isteyen vatandaşlar Akköprü İstasyonu'nda inecek. Vatandaşların 2 ay sürecek çalışmalar esnasında mağdur edilmeyeceğini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada , "2 ay boyunca son durak olacak olan Akköprü İstasyonu'nda inecek olan vatandaşlar Kızılay'a ring otobüsleri ile taşınacak" denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40