ANKARA`NIN EN GELİŞEN İLÇESİ:SİNCAN

Sincan Belediyesi, ilçeyi birbirinden önemli sosyal merkezlerle donatmaya devam ediyor.

18.09.2015 12:17:13 0
ANKARA`NIN EN GELİŞEN İLÇESİ:SİNCAN

Sincan Belediyesi, ilçeyi birbirinden önemli sosyal merkezlerle donatmaya devam ediyor. İlçe sakinleri için alternatif dinlenme mekânları sunan Sincan Belediyesi, ilçenin trafik sorunlarına çare bulmak için de otoparklar inşa ediyor. Güngörmüşler Konağı, Hanımlar Konağı, Sincan Kültür Evi, Lale Meydanı, Ulubatlı Hasan Güngörmüşler ve Hanımlar Konağı, Serapark, Çok Katlı Otopark, Kent Meydanı Kapalı Otoparkı gibi birbirinden önemli merkezler inşa eden Sincan Belediyesi, sosyal donatıları ile ilçeyi daha yaşanabilir bir hale getirdi.

Sosyal Belediyecilikte de öncü olan Sincan Belediyesi, ilçeyi birbirinden güzel sosyal merkezlerle donatıyor. Güngörmüşler Konağında, Kent Meydanına, Demokrasi Parkından Hanımlar Konağına, Kültür Evinden Kapalı Otoparka kadar pek çok sosyal donatı ile ilçeyi güzelleştiren Sincan Belediyesi, ilçeye hem nefes aldırıyor hem de daha yaşanabilir bir Sincan için çalışıyor. Hizmetlerin merkezine vatandaşın isteklerini koyan belediye, vatandaşın da büyük takdirini topluyor. Güngörmüşler Konağında güngörmüşlerin hayır dualarını alan Sincan Belediyesi, Hanımlar Konağında da hanımların beğenisini kazanıyor. İlçe merkezine yapılan otoparklarla da trafik sorununu rahatlatan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan Kültür Evinde de vatandaşla bir araya geliyor ve sorunlara kulak veriyor. Sincan’ı Başkentin parlayan yıldızı haline getiren Tuna, halk memnuniyeti odaklı çalışıyor ve el ele ilçeyi yönetiyor.

GÜNGÖRMÜŞLER KONAĞI

Sincan Belediyesi, güngörmüş geçirmiş büyükler için Güngörmüşler Konağı’nı hizmete açtı. Güngörmüşler Konağı, müdavimleri için sessiz ve gürültüden uzak bir ortamda kitap okuyabilecekleri, kendi dengi insanlarla buluşup iki tatlı kelam edebilecekleri eşsiz bir buluşma noktası haline geldi. Büyük ilgi gören Konak her gün müdavimlerince dolup taşıyor.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna: “Baş tacı büyüklerimiz için huzur bulacakları bir sosyal tesis sunuyoruz.” dedi.

HANIMLAR KONAĞI

Sincanlı hanımların dört gözle beklediği Hanımlar Konağı da hizmete girdi. Sincan Belediyesi tarafından Kent Meydanının içine yapılan Konak, hanımların gözdesi haline geldi. Büyük beğeni toplayan Konakta, hanımlar bir araya gelip sohbet etme imkânı yakalarken aynı zamanda sağlık ve sohbet toplantılarıyla bilgileniyor. Konağın özellikle ilçenin merkezinde yer alması özen gösteren Belediye, bu yolla hanımların alışverişten sonra oturup bu tesiste dinlenmelerini sağlıyor. Konağın yanında yer alan parka da çocuklarını getiren anneler hem çocuklarını takip ediyor hem de sohbet edip güzel zaman geçirebiliyor. Her şeyin ücretsiz olarak sunulduğu Konak’ta hanımlar kendi evlerindeki rahatlığı ve huzuru yakalamanın keyfini çıkarıyor.

SİNCAN KÜLTÜR EVİ

Geçmişin değerlerini geleceğe taşıyan Sincan Belediyesi, Başkentin sembolü olarak bilinen geleneksel Ankara evlerinden birini daha Sincan’a kazandırdı. Demokrasi Parkının karşısında yükselen Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan “Kültür Evi” üç katlı tarihi ve estetik çehresi, ahşap pencereleri ile vatandaşların en gözde mekânlarından birisi haline geldi. 927 metrekare kapalı alana sahip olan geniş ve ferah odaları ile beyaz zemin üzerine kahverenginin ahengini en güzel biçimde yansıtan bu kültür mirası örneği yapı, Sincan’ın da kültürel değerleri arasındaki yerini aldı. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın vatandaşla bir araya geldiği Ev’de, Halk ve Başkan el ele güzel hizmetlere imza atıyor.

KENT MEYDANI

Sincanlıların yoğun talepleri doğrultusunda trafiği felç eden ve kötü bir görüntü oluşturan Pazar Pazarı’nın bulunduğu alanın yerine Kent Meydanı yapıldı. Sincan’ın çehresini değiştiren projelerden biri olan Kent Meydanı’nın da Ankara’nın sembollerinden biri olmaya aday Saat Kulesi de Meydan’da yükseliyor. Çocuk oyun grupları, havuzları, Saat Kulesi ve otoparkı ile ilçeye nefes aldıran Kent Meydanı, hem mimarisi hem de estetik görüntüsü ile vatandaşında beğenisini topluyor.

ULUBATLI HASAN MAHALLESİ KONAĞI

Sincan Belediyesi’nden benzersiz bir hizmet daha… İlçeyi Ankara Evleri ile donatan Belediye, bir Ankara Evini de Ulubatlı Hasan Mahallesi’ne yaptı. Güngörmüşler ve Hanımlar için hizmete giren Konak, hem Fatih Mahallesi sakinlerinin ayağına PTT, ASKİ gibi kurum ve kuruluşları getiriyor hem de huzurla dinlenmesini sağlıyor.

OTOPARK

Sincan Belediyesi, ilçenin sorunlarına tek tek çözüm bulmaya devam ediyor. İlçenin merkezindeki otopark sorununa çözüm bulmak için Çok Katlı Otoparkı hizmete sunan Belediye,  bu kez de Kent Meydanı Kapalı Otoparkı vatandaşla buluşturdu. Pazar pazarının yerine yapılan Kent Meydanının altında bulunan otopark hem vatandaşı hem de araç sahiplerini oldukça memnun ediyor. Meydanın altına da 300 araç kapasiteli olarak inşa edilen otopark, haftanın 7 günü boyunca açık olan otopark sabah saat 7.00 ile akşam 24.00 arasında hizmet veriyor. İlçe halkının ve araç sahiplerin büyük beğenisini kazanan otopark, ilçe merkezindeki otopark sorununu da büyük ölçüde çözüme kavuşturdu.

SERAPARK

Başkent’in en güzide parklarından biri olan Serapark piknikçilerden tam not alıyor. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçe sakinleri parka akın ediyor. Ailelerin çocukları ile huzur içinde piknik yapıp dinlenebileceği, hoşça vakit geçirebileceği Serapark, serası ile de çiçekseverlerin beğenisi topluyor. Mis kokulu çiçekler arasında baharı karşılayan ilçe sakinleri, temiz havanın ve baharın tadını çıkarıyor. Piknikçilerin uğrak mekânlarından biri haline gelen Serapark, çocuklu aileler içinde tercih sebebi oluyor. Oyun parkları serası ve çiçek bahçeleriyle piknikçilere güzel bir gün vaat eden Serapark, Başkent’in en büyük mesire alanlarından biri…

LALE MEYDANI

Sincan Belediyesi, ilçe merkezine yakışır Lale Meydanını vatandaşın hizmetine sundu.  Sincan’a yeni bir soluk getiren Lale Meydanı’nın zemini granit taşlarla kaplanarak lale motifleri ile süslendi. Kırmızı ve beyazın uyumunun yakalandığı Meydanda, vatandaş temiz havanın tadını çıkarıyor.

KARA TREN İLE KARŞILAMA

Sincan Belediyesi, misafirlerini İstasyon Park ile karşılıyor. İstasyondan inen turist ve vatandaşı içindeki dinlenme alanları, yeşillikler ve Kara Tren ile karşılayan İstasyon Parkı, büyük beğeni topluyor. Tarihi ve kültürü içinde harmanlayan Park, 60 yıllık Kara Treni ile ziyaretçileri bekliyor.

Sincan’ın merkezinde yer alan İstasyon Park’ın ilçeye çok yakıştığını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “İstasyon Bölgesini yeniden düzenleyerek vatandaşımızın faydalanabileceği  bir alan haline getirdik. Trenden inen vatandaşlarımıza hoş bir selamlama yapmak için İstasyon Park’ını hizmete sunduk. İçinde bulunan Kara Tren ile ilçemize değer katan Park’ın ilgi görmesi bizi de çok mutlu ediyor.” dedi.

İstasyon Park, YHT Hattına çok yakın bir alanda yer alıyor. Parkın bu konumu sayesinde kara tren Ankara- Eskişehir seferini yapan son teknoloji ürünü yüksek hızlı trenle sık sık bir arada görülebiliyor. Eski ve yeninin mukayesesi olarak tanımlanabilecek görüntü, park ziyaretçilerine dinlenirken farklı duygular da yaşatıyor.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04