ANKARA?NIN SİNEMA AKADEMİSİ BAŞLIYOR

İpek Üniversitesi Sinema Akademisi İstanbul?dan sonra Ankara?daki sinemaseverlerle de buluşmaya hazırlanıyor

13.02.2015 12:29:16 0
ANKARA?NIN SİNEMA AKADEMİSİ BAŞLIYOR

İpek Üniversitesi Sinema Akademisi İstanbul’dan sonra Ankara’daki sinemaseverlerle de buluşmaya hazırlanıyor. Akademide ilk başta sinema, senaryo ve yazarlık eğitimleri verilecek. 7’den 77’ye herkese açık olan kurslar 28 Şubat’ta başlayacak. İpek Üniversitesi'nin Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından açılacak olan sertifika programında kursiyerlere sinema eğitimleri verilecek. 20 Şubat’a kadar başvuruların alınacağı kursların eğitimi üniversite kampüsünde gerçekleştirilecek. Sertifika programlarıyla ilgili konuşan İpek Üniversitesi SEM Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Ali Soylu, kurslara sinema dersleriyle başlayacaklarını dile getirdi.  

28 ŞUBAT’TA BAŞLAYACAK

Programların 7’den 77’ye herkese açık olduğunu vurgulayan Soylu, 28 Şubat’ta eğitime başlayacaklarını duyurdu. İlk etapta sinema, senaryo ve yazarlık bölümlerinin yer alacağını belirten Soylu, medya ve sinemaya ilgi duyanların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini ifade etti. Soylu, “Aklında hep sinema olanları aramıza almak istedik. Kurslar hafta sonları 3’er saatlik dersler halinde olacak. Alanında uzman kişilerden eğitim alınacak” dedi.

KURSLAR KABİLİYET ARTTIRACAK

En az 3 modülden kurs alanlara sertifika verileceğinin altını çizen Soylu, tek bir bölümden alanların ise katılım belgesi alacağını kaydetti. Soylu, “Bu programlar kariyer yapmada önem arz ediyor. Değişim ve gelişime uyum sağlamak için bunlar gerekli. İlgi duyanların kabiliyetini arttırmak ve alt yapısını oluşturmak için harekete geçtik” açıklamasını yaptı.

YENİ PROGRAMLAR OLACAK

Sinema Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Şükran Akpınar, sinema sanatlarının önemine vurgu yaptı. Her programın 5 hafta süreceğini açıklayan Akpınar, ihtiyaca ve talebe göre yeni alanların açılacağını aktardı. Akpınar, “İhtiyaç duyulan farklı sertifika programları da düşünüyoruz. Öncelikli hedefimiz sinema, senaryo ve yazarlık oldu” diye konuştu.

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2515,35% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00