ANKARA`NIN YAYGIN SÜPERMARKET ZİNCİRİ BAŞGİMPA`NIN PATRONU TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, gözaltına alınan Başgimpa Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Başdurak çıkarıldığı Nöbetçi Hakimlik tarafından tutuklanara

12.04.2017 21:00:19 0
ANKARA`NIN YAYGIN SÜPERMARKET ZİNCİRİ BAŞGİMPA`NIN PATRONU TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, gözaltına alınan Başgimpa Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Başdurak çıkarıldığı Nöbetçi Hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

FETÖ Terör Örgütü Davası kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı Nöbetçi hakimlik tarafından hakkında tutuklama kararı alınarak cezaevine gönderilen Başgimpa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Başdurak, daha önce yaptığı Basına yaptığı açıklamada kendisini  savunarak şunları söylemişti “15 temmuz gecesi ülkemizdeki huzuru ve barış ortamını baltalamak isteyen teröristler Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine büyük bir belayı def etmişlerdir. Ankara’daki tüm çalışanlarımızla demokrasi nöbetine katıldığımız o gece maalesef mağaza yöneticimiz Yasin Yılmaz darbeci askerler tarafından Ankara’da şehit edilmiş ve onlarca çalışanımız yaralanmıştır. Hükümetimizden bizlere ve ülkemize bu acıyı yaşatan teröristlerin en kısa zamanda cezalandırılmasını umuyoruz.”


Ülke için bir yol ayrımı olan 17/25 Aralık sürecine doğru geçen süreçte adı geçen örgüt ile yollarının çok önceden ayrıldığını kaydeden Mehmet Ali Başdurak, devletin her daim yanında olduklarına parmak basarak; “Cumhurbaşkanımızın dershaneleri kapatma çağrısı üzerine, cemaat tarafından muhalif söylemlerin keskinleşmesinden büyük rahatsızlık duyduk. Biz ta bu süreçte tüm ilişkilerimizi keserek örgüt yapısına karşı çok önceden tavır aldık. Ardından ülkeyi hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük sıkıntılarla yüz yüze bırakan 17/25 Aralık darbe süreci yaşandı. Bu süreçten sonra zaten terör örgütü ilan edilen cemaat ile herhangi bir temasımız olmadı,” diyerek,kendisini savunan açıklamalarda bulunmuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00