Ankara?nın Başkent Oluşunun 96. Yıldönümü Kutlandı

Ankara`nın başkent oluşunun 96. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saat 07.15`te Zivertepe`den 21 pare top atışıyla başlayan kutlamalar, Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığındaki il protokolüyle vakıf, dernek ve sivil toplum kuruşlarından oluşan h

15.10.2019 17:53:59 0
Ankara?nın Başkent Oluşunun 96. Yıldönümü Kutlandı

İstiklal mücadelesinin karargâhı, milli mücadele yıllarında da ülkenin kaderini değiştiren kararlara ev sahipliği yapan Ankara'nın başkent oluşunun 96. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Saat 07.15'te Zivertepe'den 21 pare top atışıyla başlayan kutlamalar, Ankara Valisi Vasip Şahin başkanlığındaki il protokolüyle vakıf, dernek ve sivil toplum kuruşlarından oluşan heyetin Anıtkabir'i ziyaretiyle devam etti.


Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve heyeti, seymenler, bacıerenler ve Türk Dünyası ülkelerinden gelen halk sanatçılarıyla birlikte törene geniş katılım sağladı.

 

Tören İkinci Meclis’te Devam Etti

 

Tören, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kulübü Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ankara Milletvekili Levent Gök, Türk Tarih Kurumu Başkanı Refik Turan ile Seymenler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla İkinci Meclis’te devam etti.

 

Meclis’in ardından seymen korteji, halkın da katılımıyla Anafartalar Caddesi, Hisarpark ve Samanpazarı güzergahını izleyerek Ankara Kalesi’ne çıktı. Kalede halkın katılımıyla kalabalık bir tören gerçekleşirken, Ankara Kulübü Genel Başkanı Özaslan, “Bu sene halkımızla birlikte bu töreni yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ankara tarihinde üç önemli olay yer alıyor. Atatürk'ün Ankara'ya gelişi, Ankara'nın Başkent oluşu ve Atatürk'e hemşerilik beratının verilmesidir.” dedi. Kale sakinleri ve törene katılanlar da bu sene törenin halka açık olmasında emeği olan herkese teşekkür ediyoruz diye ilettiler. Özaslan, “Şimdiden seneye bu tarihte yine hep birlikte burada olacağımızın sözünü verelim, giderek daha büyük bir coşkuyla tüm Ankaralılar ve Ankara Sevdalıları olarak Ankara’mızın başkent oluşunu kutlayacağız.”dedi.

 

Ankaralılar Türk Dünyasının Başkenti Ankara Konserinde Buluştu

 

Kutlama, Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği işbirliğinde düzenlenen ''Türk Dünyasının Başkenti Ankara'' konseriyle devam etti.

 

Gala gecesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi önünde Ankara Kulübü’nün yaşattığı bir gelenek olan sinsin oyunu ile başladı. Programa ev sahipliği yapan Fethi Yaşar ve Metin Özaslan ile birlikte Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, STK yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda başkentli katıldı.

 

Özaslan, “Son günlerde kulağımız şehit haberlerinde, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah ordumuzu muzaffer, Mehmetçiğimizi muvaffak eylesin. Bugün bir eğlence programı değil, Ankara’mızın başkentlikle taçlandırılışını kutluyoruz. Bu bir anma gecesidir. Gala gecemize katkı ve katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

Programda; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Özaslan her yıl olduğu gibi bu yılda spordan sanata, yayıncılıktan girişimciliğe 10 farklı kategoride Ankara'ya değer katanlara teşekkür plaketlerini verdi.

 

Bu kapsamda Başkent Ankara'ya hizmet ödülleri

 

Müzik-Beste alanında Merhum Sabahattin Kalender’e

 

Örnek Girişimcilik alanında Mat Doğal Süt Sahibi Mehmet Ali Tanrıverdi’ye
Ankara Markası alanında Yeni Kavaklıdere Sirkeleri Sahibi Yılmaz Yıldırımoğlu’na,
Ankara Araştırmacısı alanında Araştırmacı-Yazar Yavuz İşçen’e,
Spor alanında Merhum Bayram Akyer’e,
Kadın Girişimi alanında Akyaka Salça Fabrikasını Kuran Ayaşlı Kadınlara,
Sinema-Sanat alanında Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali ekibi adına Halime Güner’e,
Yayıncılık alanında İmge Yayınevi Sahibi Refik Tabakçı’ya
Heykel Sanatı alanında Metin Yurdanur’a,
Resim Sanatı alanında Şekip Oğuz’a takdim edildi.

Görsel Şölen

 

Ankara Kulübü Seymenlerinin gösterisiyle başlayan konserde; Türk dünyasından gelen sanatçılar, hem kendi dillerinde, hem de Türkçe şarkılar söyledi. Rengarenk yöresel kıyafetleri ile dans gösterisi de yapan konuk sanatçılar başkentlilere görsel şölen yaşattı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00