ANKARA VALİLİĞİ`NDEN ŞARBON AÇIKLAMASI
Ankara Valiliği Mamak İlçesinde Şarbon Vakalarının Görüldüğü İddialarına İlişkin Basın Açıklaması yaparak haberleri yalanladı.
Ankara Valiliği Mamak İlçesinde Şarbon Vakalarının Görüldüğü İddialarına İlişkin Basın Açıklaması yaparak haberleri yalanladı.
Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada;
''Bazı basın ve yayın organlarında, Mamak İlçesinde birtakım kişilerden şarbon şüphesiyle kan örneği alınarak inceleme için Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderildiğine dair iddialar yer almaktadır.
İddia konuları ile ilgili olarak yapılan incelemede aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.
1. 12.09.2018 tarihi itibariyle, Mamak İlçesinde, şarbon şüphesiyle ilgili olarak yapılmış bir ihbar ve şarbon tetkiki amacıyla vatandaşlardan kan örneği alınmamıştır.
2. Aynı iddialarla ilgili olarak 10 Eylül 2018 tarihli Valilik açıklamasında, Mamak İlçesinde herhangi bir şarbon vakasına ve sağlık kurumlarına şarbon şüphesiyle yapılmış bir başvurunun olmadığı açıklanmıştı.
3. Halkımızın bu tür asılsız ve maksatlı iddialara itibar etmemesi ve yetkili makamlar tarafından yapılan açıklamaları dikkate almasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''Denildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
HABER;ABDULLAH ORTAÇ
-
1
Mehmet Dicle: ''Niksar Merkezli Deprem Hepimizi Derinden Endişelendirdi''
-
2
Mardin'de Fakülte Uygulama Alanında Yerel Üzüm ve İncir Çeşitlerinin Dikimi Gerçekleştirildi
-
3
Fields madalyalı matematikçi Türkiye’de konferanslar verecek
-
4
Türk Dünyası’ndan Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret
-
5
Ortadoğu Gerilimi Otomobil Fiyatlarına Yansıyacak
-
6
İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne YÖKAK’tan 5 Yıllık Tam Akreditasyon
-
7
ABB’DEN, İFTARA YETİŞEMEYEN VATANDAŞLARA MOTOKURYELERLE KUMANYA DAĞITIMI
-
8
Türk Oyuncu Boran Kuzum’un Yer Aldığı Netflix Dizisi Big Mistakes’ten İlk Fragman Yayınlandı
-
9
ALİ ÇELİK GURBET YILLARINI ŞARKISIYLA DİLE GETİRDİ
-
10
Özlem Koldaş’tan Soner Olgun Şarkısı
-
11
ZAFER PARTİSİ; “BAYRAM İKRAMİYESİ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TUTARINDA VERİLMELİ”
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,60% -0,61
-
GRAM ALTIN
7168,98% -0,51
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65



