ANKARA VALİLİĞİNDEN YGS ÖNLEMLERİ

Ankara Valiliği 15 Mart Pazar Günü yapılacak olan YGS Sınavı ile ilgili bazı önlemler aldı.Valilik yaptığı Basın açıklaması ile YGS Sınavına ilişkin aldığı Önlemleri Kamu oyu ile paylaştı.

14.03.2015 12:18:25 0
ANKARA VALİLİĞİNDEN  YGS  ÖNLEMLERİ

Ankara Valiliği 15 Mart Pazar Günü yapılacak olan YGS Sınavı ile  ilgili bazı önlemler aldı.Valilik yaptığı Basın açıklaması ile YGS Sınavına ilişkin aldığı Önlemleri  Kamu oyu ile paylaştı.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

''Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin çalışmalarının değerlendirileceği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 15 Mart 2015 Pazar günü yapılacaktır.

Gençlerimiz ve değerli aileleri için önem taşıyan bu sınav süresince adayların dikkatlerini olumsuz yönde etkileyecek unsurların ortadan kaldırılarak sakin ve güvenli bir ortamın temin edilmesi, adayların başarısı açısından fevkalade önemlidir.

14 Mart 2015 Cumartesi günü saat 18.00’den 15 Mart 2015 Pazar günü saat 13.00’e kadar olan süre içerisinde;

Otoların klakson çalmamaları,

Her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarıya yayın yapılmaması,

Düğün, asker uğurlama ve benzeri konvoyların oluşturulmaması,

Bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcılarla, pazar yeri satıcılarının gürültü yapmamaları ve bunlara benzer her türlü faaliyetlerin  yapılmaması,

Sınav günü, sınav yapılacak okul bahçelerine ve çevrelerine araçların park etmemesi, sınav yapılacak okulların güzergâhı üzerinde yoğun trafik akışı yaşanacağından sınav öncesi ve sonrası bu güzergâhların ve ana arterlerin trafiğe açık  tutulması,

Belediye başkanlıklarınca sınavların yapılacağı okullara gidecek güzergâhların levhalarla belirlenmesi ve toplu taşıma seferlerinin aksatılmadan yapılması,

Sınavın yapılacağı tüm okullar ile çevrelerinde emniyet tertip ve tedbirlerinin polis ve jandarma tarafından önceden planlanarak uygulanması,

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili Meslek Odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirlerin alınması,

Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her türlü yurt, konaklama ve sağlık tedbirlerinin önceden planlanarak uygulanması hususunda, gerekli hassasiyetin gösterilmesi gençlerimizin geleceği açısından önem taşımaktadır.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle araçlarla veya seçim bürolarından yapılacak propaganda ile açık ve kapalı alan toplantıları vesilesiyle dışarı yayın yapılması hususlarının düzenlenmesi yetkisinin İlçe Seçim Kurulları Başkanlıklarına ait olduğu hususu, Yüksek Seçim Kurulunun 11.01.2014 tarih ve 35 sayılı kararından anlaşılmaktadır.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak öğrencilerden sınav heyecanı ve telaşı içerisinde kimlik cüzdanını kaybeden veya unutanların mağdur olmamaları için 15 Mart 2015 Pazar günü Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Polatlı ve Yenimahalle İlçe Nüfus Müdürlükleri hizmet vermek üzere açık tutulacaktır.

Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan bu sınavın sakin ve güvenli bir ortamda yapılması konusunda her kademedeki personelin ve vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır.

Bu vesile ile sınava girecek tüm gençlerimize Ankara Valiliği olarak başarılar dileriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,6%-0,49
  • DOLAR

    32,22% 0,08
  • EURO

    34,73% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2437,46% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3945,09% 0,00