ANKARA VALİSİ KILIÇLARDAN SURİYELİ ÇOCUKLARA DESTEK

Ankara Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar, insani gerekçelerle ilimizde geçici olarak ikamet eden Suriyeli vatandaşların çocuklarının eğitim gördüğü Altındağ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu?nu ziyaret ederek öğrencilere ve öğretmenlere kitap dağıttı.

23.05.2015 09:57:19 0
ANKARA VALİSİ KILIÇLARDAN SURİYELİ ÇOCUKLARA DESTEK

Ankara Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar, insani gerekçelerle ilimizde geçici olarak ikamet eden Suriyeli vatandaşların çocuklarının eğitim gördüğü Altındağ Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere ve öğretmenlere kitap dağıttı. 

22 Mayıs 2015 Cuma günü gerçekleşen ziyarette Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Barış Yavuz,  Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ve  Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri katıldı.

Ziyarette Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencileri tarafından okul bahçesinde karşılanan Vali Kılıçlar, bir süre çocukların hazırladıkları oyunları izledi. Okuldaki sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlere ‘Türkçe Öğreniyorum’ adlı Türkçe öğretim kitabı dağıtan Vali Kılıçlar, okul hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Vali Kılıçlar, daha sonra okulda görev yapan öğretmenler ve yöneticilerle sohbet ederek kendisine iletilen talepleri dinledi. Okulda gönüllü olarak görev yapan Suriyeli öğretmenler adına konuşan bir öğretmen, Türkiye Cumhuriyetinin ve halkın kendilerine gösterdiği bu misafirperverlikten dolayı müteşekkir olduklarını, bununla Türk halkının gerçek dost olduğunu ispat ettiğini söyledi.  

Vali Kılıçlar, Suriye halkının yaşadığı sıkıntıların Türk halkını çok üzdüğünü söyleyerek, “Bu ziyaretle sıkıntılarınızı paylaşmak ve varsa taleplerinizi dinlemek için buradayız. Umuyorum ve temenni ediyorum ki bir an evvel ülkenizdeki huzur ve barış ortamı tesis edilir, sizler de  evlerinize, sevdiklerinize, yuvalarınıza dönersiniz. Sizler burada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin misafirlerisiniz. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz.”  dedi.

Vali Kılıçlar, okuldan ayrılırken İstiklal Marşımızı ezbere okuyan Suriyeli bir öğrenciyi dinledi. 

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79