ANKARA BB ZABITASINDAN ``BAYRAM``LIK DENETİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ramazan Bayramı öncesi özellikle tatlı imalathanelerine ``Bayram``lık denetimler başlatıldı.

23.07.2014 09:10:37 0
ANKARA BB ZABITASINDAN ``BAYRAM``LIK DENETİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ramazan Bayramı öncesi özellikle tatlı imalathanelerine ``Bayram``lık denetimler başlatıldı.Bayram öncesine kadar,Denetim gerçekkleştirmeyen Belediye zabıta Ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde adet yerini bulsun hesabı,Basın önünde göstermelik denetimler gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur’un da katıldığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde özellikle tatlı, pasta ve börek imalathanelerinde kurallarla uymayan esnafa  sadece uyarılarda bulunuldu.

Ramazan Bayramı öncesi, Denetimlere başlayan Ankara BB  Zabıta ekipleri, özellikle tatlı, pasta ve börek imalathanelerini  denetimden geçirdi.

Öncelikle GİMAT’ta bulunan tatlı, pasta ve börek imalathanelerinin ardından da Cebeci Semti’ndeki pastane, lokanta ve benzeri yerleri denetleyen ekipler, imal edilen gıda ürünlerini ve imalathaneleri hijyen yönünden kontrol ettiler. 

Ankara BB Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur, Denetimler öncesi basın mensuplarına yönelik olarak yaptığı basın açıklamasında :gıda imalathanelerinin ve satış yerlerinin hijyen koşullarına uygun olması gerektiğini belirterek, “Denetimlerde hijyen koşullarına uyan esnafa teşekkür ettik, uymayanlara gerekli uyarılarda bulunduk. Vatandaşların sağlığı için özellikle yiyeceklerin hijyen koşullarda üretilip satılmasına dikkat ediyoruz” dedi.

Ramazan bayramı öncesi denetimlerin artırıldığını belirten Sonunur, denetimlerin gece gündüz 24 saat devam edeceğini ve kurallara uymayan esnaf hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

Zabıta Daire Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa yapılan denetimlerde gıda imalathaneleri ve satış yerleri, genel temizlik, hijyen koşulları, çalışanların bone, eldiven ve iş önlüğü kullanma zorunluluğu, hijyen sertifikası, gıda ürünlerinin taze olması yönünde denetimler gerçekleştirildi.

 

 

 

``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30° / 17.4°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% -0,02
  • EURO

    34,93% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2427,19% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3910,49% 0,00