ANKARA BÜYÜKŞEHİR BALIK HALİ’NDE DENETİMLERİNE BAŞLADI

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi de Yenimahalle Toptancı Hali içerisindeki Balık Hali’nde hijyen denetimlerine başladı.

Ankara 21.09.2023 09:26:00 0
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BALIK HALİ’NDE DENETİMLERİNE BAŞLADI

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi de Yenimahalle Toptancı Hali içerisindeki Balık Hali’nde hijyen denetimlerine başladı. Hijyen denetimi yapan ekipler avlanması yasak olan türlerin olup olmadığını da kontrol etti. Ayrıca, Balık Hali esnafı hijyen ve saklama koşulları konusunda da bilgilendirildi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi toplum sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde bulunan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Balık Hali’nde hijyen denetimlerine başladı.

Avlanması yasak olan türlerin olup olmadığını kontrol eden ekipler, Başkentlilerin sağlıklı gıdaya ulaşması ve tüketmesi için balıkçı esnafını da hijyen ve saklama koşulları konusunda detaylı olarak bilgilendirdi.

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürü Mustafa Şener, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak halk sağlığını önemsiyoruz. Bu nedenle av sezonunun başlamış olduğu 1 Eylül’den 1 Nisan’a kadar olan süreçte belediyemize ait Yenimahalle’de bulunan Toptancı Balık Hali’nde su ürünleri denetimimizi sıklaştırmış vaziyetteyiz. Özellikle Toptancı Hali’ne günlük ve taze olarak gelen su ürünlerinin duyusal muayenelerini gerçekleştiriyor ve halkımızın hijyen açısından en sağlıklı biçimde su ürünleri tüketimini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19