ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN İÇME SUYU KALİTESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan basın açıklaması ile “Ankara suyuna atık su karışıyor” şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.' 'Denildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan basın açıklaması ile “Ankara suyuna atık su karışıyor” şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.' 'Denildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada;
‘’Bazı basın yayın organlarında Ankara’nın içme suyu kalitesi hakkında daha önce de çeşitli tarihlerde açıklama yapmamıza rağmen, son günlerde özellikle Gerede su temin sistemi üzerinden yeni bir karalama kampanyasının yürütüldüğü görülmektedir.
“Ankara suyuna atık su karışıyor” şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.
Ankara’da içme suyu kalitesi yalnızca kurumumuz tarafından değil, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kamu kurumları tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve sürekli kontrol altında tutulmaktadır.
Bilindiği üzere Ankara’ya içme suyu, Gerede Tüneli aracılığıyla Ulusu Çayı’ndan sağlanmaktadır. Gerede ilçesi hizmet alanımızda bulunmamasına rağmen, Çamlıdere Barajı içme suyu kalitesinin korunması amacıyla atık su kolektör hattı ve Atık Su Arıtma Tesisi yatırımı Genel Müdürlüğümüz sorumluluğuna alınmıştır.
Bahse konu olay, bazı yerleşim yerlerinde yağmursuyu altyapısının yetersizliği nedeniyle atık su kolektör hattında oluşan debi artışı sonucu meydana gelmiştir. Teknik ekiplerimiz sahada derhal inceleme yapmış, gerekli müdahale aynı gün gerçekleştirilmiş ve havzaya atık su deşarjı ivedilikle önlenmiştir.
Endişe edilecek herhangi bir durum bulunmamaktadır. Gerede’den gelen su, İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisimizde arıtılmakta; süreç hem kurumumuz hem de Sağlık Bakanlığı tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.
Bunun böyle olduğu bilinmesine rağmen, kamuoyu bile bile yanlış yönlendirilmekte; vatandaşlarımız paniğe sevk edilerek sorumsuz bir tutum sergilenmektedir. Bu yaklaşım, kamu yararına değil; algı oluşturmaya hizmet etmektedir.
Öte yandan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kesilen cezaya hukuki itirazlar yapılacaktır.''Denildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
-
1
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
2
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
3
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
4
ÇOLAKOĞLU METALURJİ’NİN YILDIZ ESKRİMCİLERİ TÜRKİYE’Yİ İSPANYA’DA TEMSİL EDECEK
-
5
MARDİN 1969 SPOR MENEMEN FK DEPLASMANINDAN 3 ALTIN PUANLA DÖNÜYOR
-
6
MİDYAT -DARGEÇİT KARAYOLUNDA 2 ARACIN ÇARPIŞMASI SONUCU 2 KİŞİ YARALANDI
-
7
24 İlde DEAŞ Düzenlenen Operasyonlarda 88 Şüpheli Yakalandı
-
8
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Olacak.
-
9
ANKARA BÜYÜKŞEHİR'DEN GENÇLERE BÜYÜK DESTEK
-
10
ABB’DEN GENÇLERE ÜCRETSİZ MÜZİK STÜDYOSU DESTEĞİ
-
11
Aliağalı Özel Sporcular Türkiye Finallerinde
-
BIST 100
15885,70%-1,48
-
DOLAR
44,36% 0,04
-
EURO
51,35% 0,09
-
GRAM ALTIN
6353,13% -1,09
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08



